Κυριάκος Μητσοτάκης και αλ Σίσι μίλησαν τηλεφωνικά για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη
οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και τις εξελίξεις σε Λιβύη και Γάζα.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης η τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αλ Σίσι αφορούσε τις εξελίξεις στις στρατηγικές και διακεκριμένες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας.
Στη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας εξετάστηκαν οι αδιάκοπες προσπάθειες της Αιγύπτου για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την απελευθέρωση ομήρων και αιχμαλώτων και την εξασφάλιση της επείγουσας παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ο Πρόεδρος Αλ-Σίσι τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσει η διαδικασία ανασυγκρότησης στη Λωρίδα της Γάζας αμέσως μετά την κατάπαυση του πυρός, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή θέση της Αιγύπτου που απορρίπτει τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους.
Παράλληλα οι δυο ηγέτες μίλησαν και για την Λιβύη και τόνισαν την ανάγκη διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στη χώρα και συνέχισης της προώθησης της πολιτικής διαδικασίας, που θα οδηγήσει στη σύσταση μιας ενιαίας κυβέρνησης υπεύθυνης για την οργάνωση ταυτόχρονων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών.
Τέλος ο Πρόεδρος Αλ-Σίσι επιβεβαίωσε επίσης την αταλάντευτη δέσμευση της Αιγύπτου για την προστασία των θρησκευτικών ιερών στην επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένου του Μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης, δεδομένης της βαθιάς θρησκευτικής και ιστορικής αξίας του.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιώργος Μαζωνάκης: «Μυστήριο» με την παράνομη χορήγηση μέθης πριν την πλασμαφαίρεση – Το μήνυμα που «έκαψε» την γιατρό
«Άστα, η γιατρός του έδωσε μέθη» έγραψε σε μήνυμα εργαζόμενη της κλινικής, την ώρα που οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία για την υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη
Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή
Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά
Η Σδούκου ζητά αποπομπή Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ - «Χαριεντιζόσασταν με υπουργούς» της είπε ζωντανά σε εκπομπή, δείτε βίντεο
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε «υποτιμητική και σεξιστική» τη φράση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την αποπομπή του από το κόμμα - «Οι αήθεις προσωπικές προσβολές δεν θα μένουν αναπάντητες» απάντησε με ανακοίνωση ο κ. Φαραντούρης
Την Τετάρτη απολογούνται ο 76χρονος και η 21χρονη για το θάνατο του 82χρονου στην πλαζ Βουλιαγμένης
Ο συνήγορος του 76χρονου μιλά μόνο για «λεκτικό συμβάν» και όχι για ξυλοδαρμό του 82χρονου, για μια ξαπλώστρα.
Η ομιλία του προέδρου της Eurobank Γιώργου Ζανιά για το δημογραφικό
«Το Δημογραφικό ως πρόκληση για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή», στο πλαίσιο της Ημερίδας «Υπογεννητικότητα & Οικογένεια: Συνθέτοντας Λύσεις για το Δημογραφικό Πρόβλημα»