Κυριάκος Μητσοτάκης: Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών, το είπαμε και το κάνουμε
Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι αυξήσεις αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο μισθούς τον χρόνο.
Στις αυξήσεις που είδαν το πρωί της Παρασκευής (30.01.2026) οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στα εκκαθαριστικά τους, λόγω της μείωσης των φόρων, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο που ανάρτησε στα social media.
«Γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας και ξέρω καλά ότι κανένα μέτρο ελάφρυνσης από μόνο του δεν αρκεί», σημείωσε o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι οι σημερινές αυξήσεις οφείλονται στις προβλέψεις του προϋπολογισμού και στη μείωση των φόρων που ψηφίστηκε. Όπως τόνισε, από σήμερα «μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν στα εκκαθαριστικά τους πραγματικές αυξήσεις μισθών» ως αποτέλεσμα της μείωσης φόρων που ενσωματώθηκε στον προϋπολογισμό του 2026.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι αυξήσεις αυτές «αθροίζουν υπό προϋποθέσεις μέχρι και δύο επιπλέον μισθούς τον χρόνο», ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα, την ηλικία και –όπως υπογράμμισε– κυρίως την οικογενειακή κατάσταση. Πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια.
@kyriakosmitsotakis_Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών. Το είπαμε, το κάναμε.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι είχε προαναγγείλει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι οι φοροελαφρύνσεις αφορούν «οικογένειες με παιδιά, νέους που ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους ζωή και τη μεσαία τάξη». «Το είπαμε και το κάνουμε», κατέληξε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.
"Άντε και στα δικά μας", εύχεται στέλεχος του Τσίπρα για τη Γαλλία - "Θέλουν και επιδιώκουν χάος" λένε Άδωνις-Μαρινάκης
"Τον Νοέμβριο βλέπω ότι μαθητές και φοιτητές θα βγουν στους δρόμους", είπε στέλεχος της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Γαλλία.