Live τα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα - Μητσοτάκης: Η πρόοδος δεν έρχεται με καθήλωση στο χθες
Παρουσία Χριστοδουλίδη η τελετή - Οι πρώτες εικόνες από το νέο πανεπιστήμιο - Φιλοξενεί πρόγραμμα Ιατρικής, Νομικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Αυτήν την ώρα πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας του στην Αθήνα.
Στην τελετή εγκαινίων του «Unic Athens» δίνει το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Λίγο πριν την επίσημη τελετή Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης ξεναγήθηκαν στους χώρους του νέου πανεπιστημίου.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την τελετή:
«Είναι μεγάλη η χαρά μου και η συγκίνησή μου που είμαι σήμερα μαζί σας. Δεν κάναμε πίσω στις αγκυλώσεις της αντιπολίτευσης, που προκαλούν μεγάλες δυσκολίες εκεί όπου παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες. Η πρόοδος δεν έρχεται με καθήλωση στο χθες», ανέφερε αρχικά κατά τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «η προοπτική είναι ο αριθμός των ιδρυμάτων αυτών να φτάσει στα 10».
«Έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα, αλλά πρέπει να ακολουθήσει ένα ακόμα», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. «Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε πράξη αυτό που συζητείται καιρό προκειμένου να μην υπάρχει κανένα θεσμικό ερωτηματικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τα προγράμματα
Το νέο πανεπιστημιακό campus, στην πρώτη φάση ανάπτυξής του, θα φιλοξενεί προγράμματα στους τομείς της Ιατρικής, της Νομικής, της Φαρμακευτικής, της Ψυχολογίας, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Λογιστικής, του Marketing, της Πληροφορικής και της Επιστήμης Δεδομένων.
Όπως τονίστηκε και κατά την παρουσίαση, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική ανώτατη εκπαίδευση, καθώς σηματοδοτεί την ίδρυση της πρώτης μη κρατικής Ιατρικής και Νομικής Σχολής στη χώρα.
Η συνολική έκταση του πανεπιστημίου θα φτάσει τα 150.000 τ.μ., ενώ η ανάπτυξή του θα πραγματοποιηθεί σε τρεις φάσεις: η δεύτερη φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2028 και η τρίτη έως το 2031.
Δείτε τις πρώτες εικόνες από τον χώρο του νέου παραρτήματος:

eurokinissi
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου συνοδεύουν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ ο ίδιος αναμένεται να επιστρέψει στη Λευκωσία το απόγευμα της Πέμπτης.

eurokinissi

eurokinissi
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Αντιδράσεις των κομμάτων για την πρόθεση του να κατέβει στις εκλογές – «Πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής»
Το ερώτημα της συμμετοχής στις επόμενες εκλογές και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κεραμεικό για τα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Νόμιμο το SMS του υπουργείου Μεταφορών για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου 2025
«Ήταν αναγκαία για την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών», αναφέρει η απόφαση
Ο Γιώργος Φλωρίδης θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές – Κατεβαίνει στην Α’ Θεσσαλονίκης
Στη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν το χωράει το μυαλό μου, ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών», λέει η αδερφή του Μαρία
Η Μαρία Μαζωνάκη μίλησε αποκλειστικά στο Live News και μεταξύ άλλων είπε ότι δεν γνώριζε για την εν λόγω διαδικασία
Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε υποβληθεί σε υδροθεραπεία μια μέρα πριν πεθάνει: Απαγορευτικός ο συνδυασμός της με την πλασμαφαίρεση
Η υδροθεραπεία μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στο σώμα, ενώ αν ένας οργανισμός είναι αφυδατωμένος και υποβληθεί και σε πλασμαφαίρεση, υπάρχει υψηλός κίνδυνος υπότασης