Με επιτυχία η μεταμόσχευση της καρδιάς του Άγγελου στη Γερμανία - «Το παιδάκι που την έλαβε είναι πολύ καλά»
Οι νεφροί μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία σε 37χρονο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και η καρδιά του στη Γερμανία
Ο 3χρονος Άγγελος χάρισε ζωή με τον θάνατό του. Οι νεφροί του και η καρδιά του δόθηκαν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Το αγοράκι μετά τον βασανισμό που έζησε στα χέρια της μητέρας και του πατριού του άφησε την τελευταία του πνοή ενώ τα όργανά του δόθηκαν για μεταμόσχευση.
Οι νεφροί μεταμοσχεύτηκαν με επιτυχία σε 37χρονο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ενώ ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων του Ευαγγελισμού, Βασίλης Βουγάς, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που πραγματοποίησε την αφαίρεση των νεφρών, είπε πως η καρδιά μεταμοσχεύτηκε ήδη στη Γερμανία και «είναι πολύ καλά το παιδάκι».
«Η μεταμόσχευση στον 37χρονο λήπτη εξελίχθηκε πολύ καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα της Θεσσαλονίκης για την επιτυχία τους», είπε ο κ. Βουγάς στο neakriti.gr.
Ο κ. Βουγάς, αναφερόμενος στη φωτογραφία όπου έκανε τον γύρο των μέσων ενημέρωσης, είπε: «ήταν μια ιερή στιγμή. Η απόφαση αυτή λήφθηκε συλλογικά από όλους τους παριστάμενους στο χειρουργείο, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου του ΠΑΓΝΗ, για να τιμήσουμε τον μικρό ήρωα. Σε πολλά νοσοκομεία του εξωτερικού, η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται ως ένας τρόπος αποχαιρετισμού του δότη των μοσχευμάτων».
Μιλώντας για την τραγική διάσταση της υπόθεσης, υπογράμμισε ότι ο μικρός Άγγελος αποτελεί έναν από τους νεότερους δότες οργάνων, ωστόσο η περίπτωσή του είναι σπαρακτική, καθώς έχασε τη ζωή του με έναν βίαιο και ανορθόδοξο τρόπο. Όπως εξήγησε, οι δωρεές οργάνων προκύπτουν συνήθως από τροχαία ατυχήματα, ατυχήματα στο σπίτι, εγκεφαλικά επεισόδια ή αιμορραγίες.
«Σε αυτή την περίπτωση, τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία υπάρχει θλίψη και σκεπτικισμός, από την άλλη η δωρεά οργάνων αποκτά πολλαπλάσια σημασία, καθώς μέσα από αυτήν η ζωή του μικρού Άγγελου αφήνει ένα πολύτιμο αποτύπωμα», κατέληξε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές