Μεταπασχαλινές κυβερνητικές αποφάσεις για αλλαγή ατζέντας – Στο Μέγαρο Μαξίμου αύριο ο πρωθυπουργός
Η κυβέρνηση δεν θα κρατήσει μια αμυντική στάση απέναντι στην κριτική, αλλά θα αναδείξει νέα θέματα και πρωτοβουλίες.
Η σύντομη ανάπαυλα του Kυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά με την οικογένεια του για τις μέρες του Πάσχα λειτουργεί σε δύο επίπεδα: αφενός ως στιγμές ξεκούρασης και επαφής με τον τόπο καταγωγής του και αφετέρου ως ένα μεταβατικό διάστημα πριν από μια πιο ενεργητική πολιτική φάση.
Αύριο Τρίτη επιστρέφει στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα ξεκινήσουν οι συσκέψεις για μια σειρά από θέματα – ακρίβεια, ΟΠΕΚΕΠΕ, μέτρα– με την κυβερνητική στρατηγική να μπαίνει σε νέα βάση με στόχο την αλλαγή του πολιτικού κλίματος και την επιβολή νέας ατζέντας.
Και αυτό γιατί, τελευταίο διάστημα, η πολιτική αντιπαράθεση είχε διαρκή κλιμάκωση μετά τις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα των υποκλοπών με τις πολιτικές συγκρούσεις εντείνουν το κλίμα πίεσης στην κυβέρνηση περιορίζοντας τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, η επιλογή να περάσει ο πρωθυπουργός λίγες ημέρες εκτός της έντασης της Αθήνας λειτουργεί ως μια μορφή αποφόρτισης. Και αυτό γιατί έδωσε τη δυνατότητα στον εαυτό του για μια προσωρινή απόσταση από την καθημερινή πολιτική σύγκρουση, αλλά και για εσωτερική ανασύνταξη ενόψει των επόμενων κινήσεων. Στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη έλεγε ότι δεν πρόκειται απαραίτητα για αποφυγή των προβλημάτων, αλλά για μια παύση που επιτρέπει καλύτερο σχεδιασμό της επόμενης φάσης.
Η ατζέντα
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έννοια της «φυγής προς τα εμπρός», ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά στην πολιτική για να περιγράψει τη στρατηγική αλλαγής της ατζέντας. Έτσι, αντί η κυβέρνηση να παραμένει εγκλωβισμένη σε μια αμυντική στάση απέναντι στην κριτική, επιδιώκει να αναδείξει νέα θέματα και πρωτοβουλίες – όπως ο «κόφτης» στα social media για τους ανήλικους και η Συνταγματική Αναθεώρηση- που μπορούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον της δημόσιας συζήτησης. Αυτό λοιπόν αναμένεται να περιλαμβάνει νέες μεταρρυθμίσεις, οικονομικά μέτρα ή παρεμβάσεις που παρουσιάζονται ως θετικές εξελίξεις για την κοινωνία.
Η στρατηγική αυτή δεν είναι καινούργια στην πολιτική πρακτική. Συχνά επιλέγεται όταν η κυβέρνηση θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο της δημόσιας εικόνας της και να βγει από μια περίοδο αμυντικής πίεσης. Το ζητούμενο είναι οι πρωτοβουλίες να έχουν δυναμική και να επιλύουν πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Μείνει λοιπόν να φανεί πώς θα αποτυπωθεί το μεταπασχαλινό πολιτικό κλίμα και αυτό γιατί αύριο ανοίγει και η βουλή και η αντιπολίτευση δεν είναι διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη σκληρή κριτική, συνεπώς οι κοινοβουλευτικές μάχες αναμένονται εντονότατες.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Κουμπαράς» για τα παιδιά: Ποιοι θα μπορούν να τον «ανοίγουν», πού θα επενδύονται τα χρήματα, πότε θα μπορεί κανείς να τα «σηκώσει»
Το νέο μοντέλο αποταμίευσης για τα παιδιά, με τη συμμετοχή του κράτους στη δημιουργία του αρχικού τους κεφαλαίου, εξειδικεύεται με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Συναγερμός στην Ομόνοια: Άτομο έπεσε από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Το άτομο επέζησε της πτώσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.