Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα – «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί του
Δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του Γιάννη Παναγόπουλου όσο και ακόμη έξι φυσικών προσώπων και έξι εταιρειών, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση - Η δέσμευση αφορά και δύο ακίνητα
Για δύο κακουργήματα, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχεται ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, μετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης κατά της Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με επικεφαλής τον επίτιμο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη.
Παράλληλα, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του Γιάννη Παναγόπουλου όσο και ακόμη έξι φυσικών προσώπων και έξι εταιρειών, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Η δέσμευση αφορά και δύο ακίνητα.
Το πόρισμα της Αρχής είναι ήδη έτοιμο και εδώ και λίγες ημέρες έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για το θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο γνωστός συνδικαλιστής με την ιδιότητα του προέδρου τριών κέντρων και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, φέρεται υπεξαιρούσε τεράστια χρηματικά ποσά, που προορίζονταν για τέτοιου είδους προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης.
Στο μεγαλύτερο μέρος τους τα προγράμματα αυτά χρηματοδοτούνταν από εθνικούς πόρους και σε πολύ μικρότερο μερίδιο από ευρωπαϊκά κονδύλια. Η εν λόγω απάτη φέρεται να πραγματοποιούνταν με τη συνδρομή των έξι άλλων προσώπων και των εταιρειών.
Αντικείμενο της έρευνας αποτέλεσαν οι χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 73 εκατομμυρίων οι οποίες ελήφθησαν την χρονική περίοδο από το 2020 έως και το 2025.
Σύμφωνα με την έρευνα της ανεξάρτητης αρχής, ο Γιάννης Παναγόπουλος, προχωρούσε σε απευθείας αναθέσεις ή αναθέσεις μέσω διαγωνισμών των δημόσιων έργων σε συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς και σε άλλες ενδιάμεσες εταιρείες στις οποίες διοχέτευε συστηματικά κεφάλαια και οι οποίες αυτές εταιρείες εναλλάσσονταν μεταξύ τους ως ανάδοχοι των έργων.
Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι πολλές από τις αναθέσεις «ανέβαιναν» στη Διαύγεια.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Εξαφανίστηκε 17χρονη από το Αιγάλεω – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ ζακέτα, μπεζ παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Τα δύο ενδεχόμενα είναι είτε να μην έδωσαν αδρεναλίνη ή να έδωσαν όταν είχε καταλήξει»
Υπό διερεύνηση η προμήθεια των ουσιών, το πρόσωπο και οι συνθήκες που βρέθηκαν στον ιατρείο της Καρνεάδου.
Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πέλλα με λεία 220 χρυσές λίρες, χρήματα και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ – Τους είπαν να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα.
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
Πτώση αεροσκάφους στην Πιερία: Πιλότος καναντέρ και πατέρας 4 παιδιών ο 41χρονος – «Είχε εμπειρία, έσβηνε φωτιές», λένε η αδερφή και ο πατέρας του
Οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου είναι ένας 41χρονος πιλότος Canadair και ένας 58χρονος - Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας
Ανδρουλάκης στην ομιλία του για τα 45 χρόνια από τη νίκη του 1981: Ούτε τρίτη θητεία αλαζονείας, ούτε δεύτερη ευκαιρία στην αποτυχία
Παρόντες Γ. Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και στελέχη - Η επετειακή πολιτική ομιλία έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» για την επέτειο της εκλογικής νίκης στις 18 Οκτωβρίου 1981