Ο «κομήτης του αιώνα» φώτισε τον Αττικό ουρανό – Μαγικές εικόνες και στη Θεσσαλονίκη
Τον ουρανό της Ελλάδας διέσχισε ο αρχαίος κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS, που ονομάστηκε «κομήτης του αιώνα» και γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης (15.10.2024) πέρασε πάνω από την Αττική.
Ο κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS αρχικά φώτισε τον ουρανό πάνω από τη Ρωσία, την Κίνα και Βόρεια Μακεδονία για να κάνει την Τρίτη την εμφάνισή του και από την Ελλάδα, ενώ έγινε ορατός τόσο σε Αττική, όσο και Θεσσαλονίκη.
Ο κομήτης εντοπίστηκε από παρατηρητές του κινεζικού αστεροσκοπείου Tsuchinshan, ή αλλιώς «Μωβ Βουνό», και ενός τηλεσκοπίου ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) στη Νότια Αφρική, με την επίσημη ονομασία του να τιμά και τα δύο αστεροσκοπεία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο συγκεκριμένος κομήτης επισκέπτεται το εσωτερικό ηλιακό σύστημα κάθε 80.000 χρόνια.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ο δεύτερος φωτεινότερος κομήτης που κατέγραψαν με τη βοήθεια του Παρατηρητηρίου Ηλίου και Ηλιόσφαιρας (SOHO) από την εκτόξευσή του το 1995, μετά τον κομήτη McNaught το 2007.
Δείτε φωτογραφίες από Μάρκο Χουζούρη, Eurokinissi:
Ο κομήτης C/2023 A3 Tsuchinshan-ATLAS έγινε ορατός και στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να απομακρυνθούν από τα φώτα της πόλης και να δουν το σπάνιο φαινόμενο.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριακή Γρίβα: «Η δικαιοσύνη κάνει βήματα αλήθειας και απόδοσης ευθυνών» λέει η οικογένεια για την παραπομπή των αστυνομικών
Η οικογένεια έκανε λόγο για πρώτη δικαίωση, αναφερόμενη στην παραπομπή των 4 αστυνομικών από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.
Νίκος Δένδιας από Ρώμη: Οι φρεγάτες FREMM θα καταστήσουν πανίσχυρο τον νέο πυρήνα του Πολεμικού Ναυτικού
Στα 460 εκατ. ευρώ η συμφωνία με την Ιταλία - Η πρώτη φρεγάτα στην Ελλάδα το 2028, η δεύτερη το 2029 - Στο τραπέζι δύο ακόμη μονάδες
Ζαχαράκη για τον ντόρο με τα "woke" βιβλία Δημοτικού: "Είμαστε εδώ για να διορθώσουμε, όχι για να λογοκρίνουμε"
"Το ζήτημα απόσυρσης, επίσης, δεν είναι απόφαση ενός υπουργού", σημείωσε η Σοφία Ζαχαράκη, απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν για βιβλία Δημοτικού.
Κυψέλη: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά κοντά σε γήπεδο στην Αλεπότρυπα
Στο σημείο κλήθηκαν ιατροδικαστής και ανθρωπολόγος - Το κρανίο και τα οστά εντοπίστηκαν σε σακούλα