Ο Παππάς ζήτησε από τον Φάμελλο να επικοινωνήσει με Τσίπρα – Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία καταδεικνύει ότι η ίδρυση της ΕΛΑΣ εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου
Σε λεπτή γραμμή ανάμεσα στη συντροφική αναμονή και την πολιτική αμηχανία κινείται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ. Αυτό αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου ο Νίκος Παππάς, σύμφωνα με το newsit.gr, φέρεται να ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελλο να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό, ώστε το κόμμα να γνωρίζει επισήμως ποιες είναι οι προθέσεις του.
«Υπάρχει ανάγκη αλλαγών και όχι συνέχιση της στρατηγικής που έφτασε τον ΣΥΡΙΖΑ σε τόσο χαμηλά επίπεδα. Δεν δόθηκε καμία εξήγηση», φέρεται να είπε ο Νίκος Παππάς, καλώντας την ηγεσία του κόμματος να αναζητήσει απευθείας διευκρινίσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς αντιλαμβάνεται το νέο πολιτικό σκηνικό. Το «γάντι» σήκωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, απαντώντας ότι «η πολιτική πρέπει να γίνεται με δημόσιες τοποθετήσεις», αποφεύγοντας να δεσμευθεί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία επικοινωνίας. Η απάντηση ερμηνεύτηκε ως μήνυμα ότι η Κουμουνδούρου δεν προτίθεται να λειτουργήσει μέσω παρασκηνιακών διαύλων, αλλά αναμένει σαφείς δημόσιες κινήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κλείσει κάθε συζήτηση περί σύγκρουσης με τη νέα πολιτική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Σωκράτης Φάμελλος χαρακτήρισε την ίδρυση της ΕΛΑΣ «θετική πολιτική εξέλιξη» και επανέλαβε ότι το κόμμα δεν αντιμετωπίζει ανταγωνιστικά την πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού.
«Θα ήταν στρατηγικό λάθος η αντιπαράθεση με την Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την ΕΛΑΣ «συντροφικά» και όχι ως πολιτικό αντίπαλο. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να χαράξει γραμμή συνεννόησης και αποφυγής ενός εσωτερικού εμφυλίου στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης