Ο σμήναρχος πήρε 25.000 ευρώ από τον «Στίβεν» - Ζήτησε ο ίδιος την προφυλάκισή του και δηλώνει μετανιωμένος
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του σμήναρχου, αρχικά τους έδινε πληροφορίες που αλίευε από το διαδίκτυο ενώ στη συνέχεια τον πίεζαν για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Φέρεται να έχει δώσει απόρρητα έγγραφα μεσαίου μεγέθους.
Πολλές λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του με τους Κινέζους έδωσε ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία σμήναρχος που απολογήθηκε επί οκτώ ώρες στο αεροδικείο.
Όπως είπε στην απολογία του ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που κατηγορείται για κατασκοπεία, συνάντησε τον «Στίβεν Γουέιν» στο Πεκίνο, το Σεπτέμβριο του 2024. Μαζί με το Στήβεν ήταν ακόμη δύο Κινέζοι και κάποια στιγμή του σύστησαν και μια Κινέζα.
Ο Στιβεν του συστήθηκε ως εκπρόσωπος εταιρείας και μαζί με τους άλλους, του ζητούσαν reports για το οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του σμήναρχου, στην αρχή τους έδινε αναφορές με πληροφορίες που αλίευε από το διαδίκτυο.
Στην πορεία άρχισαν να τον πιέζουν για πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. Του έλεγαν ότι ξέρουν την εργασία του, την οικογένεια του κτλ. Φέρεται να έχει δώσει απόρρητα έγγραφα μεσαίου μεγέθους.
Συνολικά κατά την υπεράσπιση του, από τον Φεβρουάριο 2024, οπότε προσεγγίστηκε για πρώτη φορά από τον «Στίβεν», έχει λάβει 25.000 ευρώ είτε σε μετρητά, είτε σε ψηφιακό πορτοφόλι με κρυπτονομίσματα.
Κατά τους συνηγόρους του, δε συνεργάστηκε με κανένα άλλο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν έδωσε στοιχεία για κρίσιμα εξοπλιστικά προγράμματα, όπως για τα F-35, ούτε πηγαίους κωδικούς λογισμικού.
Τους μόνους κωδικούς που έδωσε, κατά τους συνηγόρους του, είναι τους κωδικούς του υπολογιστή του και του κινητού του.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνει πραγματογνωμοσύνη στον υπολογιστή του, ενώ αναμένεται να ανοιχθεί και το κινητό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε ο ίδιος να προφυλακιστεί και να καταδικαστεί από τη στρατιωτική δικαιοσύνη, δηλώνοντας μετάνοια για τις πράξεις του.
Γι’ αυτό, στο απολογητικό του υπόμνημα, δεν ζητήθηκε καν να μείνει ελεύθερος με «βραχιολάκι» σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση στον Μαραθώνα και τη γυναίκα που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της, πριν από περίπου 10 χρόνια.