ΟΠΕΚΕΠΕ: Για πέντε κακουργήματα κατηγορούνται οι 17 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
Δυο κατηγορούμενοι είχαν πρόσβαση στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και έτσι εντόπιζαν ελεύθερα και επιλέξιμα αγροτεμάχια που δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους
Για πέντε κακουργήματα κατηγορούνται οι 17 συλληφθέντες για το νέο κύκλωμα με παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω ψευδών δηλώσεων και εκτιμώμενη ζημιά περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ.
Κατά περίπτωση, οι 17 συλληφθέντες από περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, των Σερρών και της Αθήνας για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, απάτη άνω των 120 000 ευρώ σε βάρος των συμφερόντων της ΕΕ, συνέργεια στην απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Δύο εκ των συλληφθέντων, σύμφωνα με το newsit.gr, είναι διαχειριστές κέντρων υποδοχής δηλώσεων και οι υπόλοιποι αγρότες που κατηγορούνται ότι από το 2019 μέχρι και τώρα που πραγματοποιήθηκε η έρευνα είχαν οργανώσει και εισέπραξαν επιδοτήσεις, ζημιώνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι δύο διαχειριστές των κέντρων είχαν πρόσβαση στους χάρτες του ΟΠΕΚΕΠΕ και έτσι εντόπιζαν ελεύθερα και επιλέξιμα αγροτεμάχια που δεν είχαν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.
Με αυτόν τον τρόπο οι 14 κατηγορούμενοι τα δήλωναν ότι ήταν δικά τους, δήλωναν ότι τα καλλιεργούσαν και φαίνεται ότι έτσι εισέπρατταν επιδοτήσεις.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Εξαφανίστηκε 17χρονη από το Αιγάλεω – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ ζακέτα, μπεζ παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Τα δύο ενδεχόμενα είναι είτε να μην έδωσαν αδρεναλίνη ή να έδωσαν όταν είχε καταλήξει»
Υπό διερεύνηση η προμήθεια των ουσιών, το πρόσωπο και οι συνθήκες που βρέθηκαν στον ιατρείο της Καρνεάδου.
Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πέλλα με λεία 220 χρυσές λίρες, χρήματα και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ – Τους είπαν να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα.
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
Πτώση αεροσκάφους στην Πιερία: Πιλότος καναντέρ και πατέρας 4 παιδιών ο 41χρονος – «Είχε εμπειρία, έσβηνε φωτιές», λένε η αδερφή και ο πατέρας του
Οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου είναι ένας 41χρονος πιλότος Canadair και ένας 58χρονος - Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας
Ανδρουλάκης στην ομιλία του για τα 45 χρόνια από τη νίκη του 1981: Ούτε τρίτη θητεία αλαζονείας, ούτε δεύτερη ευκαιρία στην αποτυχία
Παρόντες Γ. Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και στελέχη - Η επετειακή πολιτική ομιλία έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» για την επέτειο της εκλογικής νίκης στις 18 Οκτωβρίου 1981