ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 10 Μαρτίου η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής, στην Ολομέλεια
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ προτάσσει τη διαχρονικότητα του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη.
Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, το πόρισμα της εξεταστικής του ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου αναμένεται να αποτελέσει έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί χωρίς ψηφοφορία. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, πρόεδρο της εξεταστικής, η επιτροπή συνεδρίασε 49 φορές από τις 15 Σεπτεμβρίου 2025, εξέτασε 76 μάρτυρες σε πολύωρες συνεδριάσεις περίπου 350 ωρών συνολικά, και παρήγαγε πρακτικά συνεδριάσεων που αριθμού περίπου 19.000 σελίδων.
Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι αναφέρει η ΝΔ
Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ προτάσσει τη διαχρονικότητα του σκανδάλου, τονίζοντας ότι δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη και Μάκη Βορίδη, την ώρα που η αντιπολίτευση κρίνει το εντελώς αντίθετο και ζήτησε να συσταθεί προανακριτική επιτροπή. Κατά την κυβερνητική πλειοψηφία δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες για τους κ.κ Αυγενάκη και Βορίδη ενώ τονίζεται ότι ήταν απολύτως ορθή η επιλογή σύστασης εξεταστικής και όχι προανακριτικής επιτροπής. Ακόμη από την Πειραιώς μιλούν για «διαχρονικά» και «διακομματικά» προβλήματα στον Οργανισμό, ενώ σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποίηση της τεχνικής λύσης, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την εμπλοκή «πράσινων» στελεχών.
Πηγή: parapolitika.gr
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!