ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 16 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, για παράνομες επιδοτήσεις

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, για παράνομες επιδοτήσεις

Να κηρυχθούν ένοχοι 22 αγροτοπαραγωγοί από την Κρήτη που δικάζονται για παράνομη είσπραξη ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ πρότεινε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο εντεταλμένος Ευρωπαίος Εισαγγελέας, Διονύσης Μουζάκης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Πρόκειται για αγρότες, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να μίσθωναν εκτάσεις σε περιοχές της Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Κάλυμνο, Νίσυρο, Κάσο, Άνδρο, Φλώρινα και Καστοριά, προκειμένου να διεκδικούν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μέσω της τεχνικής λύσης.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη εισαγγελία και ο έλεγχος διενεργήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα και με πληροφορίες του iefimerida.gr

«Υπέβαλαν ψευδή δήλωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεδομένου ότι οι δηλωθέντες ως ιδιοκτήτες των εκτάσεων δεν είχαν στην πραγματικότητα στην κυριότητά τους τις εκτάσεις. Δεν προέκυψε ότι οι φερόμενες ως ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις υπήρχαν στην κυριότητα των εκμισθωτών, αλλά ανήκαν είτε στο Δημόσιο είτε σε τρίτα πρόσωπα.

Επίσης, δεν προέκυψε ότι οι εν λόγω άσκησαν και οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα για να δικαιούνται την καταβολή ενισχύσεων, ήταν εκτάσεις πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, δεν προέκυψε ότι μετέφεραν το ζωικό τους κεφάλαιο στα μέρη όπου φαίνονταν μισθωμένες οι εκτάσεις ή ότι τέλεσαν τις απαιτούμενες αγροτικές εργασίες.

Κατά τη γνώμη μου αποδεικνύεται πλήρως η ενοχή και των 22 κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται», σημείωσε ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του.»

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

Αποκαλύψεις για τον καθηγητή που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στη Βούλα: «Άνοιξαν τα στόματα… είναι χρόνια η κολώνια»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Αποκαλύψεις για τον καθηγητή που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας στη Βούλα: «Άνοιξαν τα στόματα… είναι χρόνια η κολώνια»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Γκράβα: Παραμένει το "μυστήριο" με την οσμή αερίου - "Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, χρειάζονται διαβεβαιώσεις"
Θρίλερ με την εξαφάνιση 58χρονου Έλληνα μοναχού στην Τουρκία: Έφυγε από τα Γιαννιτσά για να γίνει ασκητής και χάθηκαν τα ίχνη του, τι απαντά το Προξενείο
Περιστέρι: Οι κινήσεις της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της – Οι κλήσεις και οι νοσηλείες της μητέρας του