ΟΠΕΚΕΠΕ: Την καταδίκη 22 αγροτών από την Κρήτη ζήτησε ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας, για παράνομες επιδοτήσεις
Να κηρυχθούν ένοχοι 22 αγροτοπαραγωγοί από την Κρήτη που δικάζονται για παράνομη είσπραξη ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ πρότεινε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο εντεταλμένος Ευρωπαίος Εισαγγελέας, Διονύσης Μουζάκης.
Πρόκειται για αγρότες, οι οποίοι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να μίσθωναν εκτάσεις σε περιοχές της Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως Κάλυμνο, Νίσυρο, Κάσο, Άνδρο, Φλώρινα και Καστοριά, προκειμένου να διεκδικούν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μέσω της τεχνικής λύσης.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από ανώνυμη εισαγγελία και ο έλεγχος διενεργήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα και με πληροφορίες του iefimerida.gr
«Υπέβαλαν ψευδή δήλωση στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεδομένου ότι οι δηλωθέντες ως ιδιοκτήτες των εκτάσεων δεν είχαν στην πραγματικότητα στην κυριότητά τους τις εκτάσεις. Δεν προέκυψε ότι οι φερόμενες ως ιδιόκτητες ή μισθωμένες εκτάσεις υπήρχαν στην κυριότητα των εκμισθωτών, αλλά ανήκαν είτε στο Δημόσιο είτε σε τρίτα πρόσωπα.
Επίσης, δεν προέκυψε ότι οι εν λόγω άσκησαν και οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα για να δικαιούνται την καταβολή ενισχύσεων, ήταν εκτάσεις πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, δεν προέκυψε ότι μετέφεραν το ζωικό τους κεφάλαιο στα μέρη όπου φαίνονταν μισθωμένες οι εκτάσεις ή ότι τέλεσαν τις απαιτούμενες αγροτικές εργασίες.
Κατά τη γνώμη μου αποδεικνύεται πλήρως η ενοχή και των 22 κατηγορουμένων, όπως κατηγορούνται», σημείωσε ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του.»
Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γκράβα: Παραμένει το "μυστήριο" με την οσμή αερίου - "Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, χρειάζονται διαβεβαιώσεις"
Σήμερα γίνονται δοκιμές πίεσης και στεγανότητας με αεροσυμπιεστές στις εγκαταστάσεις του δικτύου φυσικού αερίου των σχολείων στην Γκράβα.
Συναγερμός στον Άγιο Δημήτριο Αττικής: Βρέθηκε δοχείο με επικίνδυνο υλικό σε κάδο απορριμμάτων
Οι πυροσβέστες εντόπισαν το δοχείο στον 'Αγιο Δημήτριο, το ανέσυραν από τον κάδο και στη συνέχεια παρελήφθη από ομάδα ειδικών.
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή στον ακάλυπτο πολυκατοικίας 29χρονη – Έπεσε από την ταράτσα
Δίπλα της βρέθηκε ένα σημειώμα.
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός άφησε κάτω το όπλο του για να τσακωθεί με πολίτη
Η κατάσταση αποκλιμακώθηκε χάρη στην παρέμβαση του συναδέλφου του αστυνομικού και περαστικών, οι οποίοι κατάφεραν να χωρίσουν τους δύο άνδρες.
Θρίλερ με την εξαφάνιση 58χρονου Έλληνα μοναχού στην Τουρκία: Έφυγε από τα Γιαννιτσά για να γίνει ασκητής και χάθηκαν τα ίχνη του, τι απαντά το Προξενείο
Ο μοναχός Ιωσήφ έφυγε από τα Γιαννιτσά στις 23 Ιουλίου με όνειρο να ζήσει ως ασκητής – Η μαρτυρία των αδελφών του και η επιβεβαιωμένη παρουσία άνδρα που του μοιάζει στο ελληνικό Προξενείο της Κωνσταντινούπολης
Περιστέρι: Οι κινήσεις της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της – Οι κλήσεις και οι νοσηλείες της μητέρας του
Η 41χρονη του τηλεφωνούσε, ενώ εκείνος την παρακολουθούσε από την κάμερα στο σπίτι του - Το πρόσχημα για την υγεία του παιδιού τους και τα συμπτώματα που εμφάνισε με την μητέρα του