Παξοί: Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Συγκλονίζει θύμα του καθηγητή σε σχολείο στους Παξούς, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια.
Εκδικάστηκε την Τετάρτη ενώπιον του μονομελούς πλημμελειοδικείου Κέρκυρας η υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος άλλοτε καθηγητή, σήμερα 51 ετών, ο οποίος υπηρετούσε στο σχολείο των Παξών. Θύματά του ήταν δύο κορίτσια τότε μαθήτριες.
Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις αρχές το 2018 και τότε τα κορίτσια φοιτούσαν στο σχολείο και ήταν 13 ετών και 16 αντίστοιχα.
Κρίθηκε ένοχος και για τις πράξεις που του αποδόθηκαν και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών.
Συγκλονίζει ένα από τα θύματα του
Ένα από τα θύματα του καθηγητή, μιλώντας στο Corfutvnews ανέφερε ότι:
Επτά χρόνια σιωπής, φόβου, αναμονής. Επτά χρόνια με ένα βάρος που καμία και κανείς δεν θα έπρεπε να κουβαλά. Την Τρίτη 29 Απριλίου, η Δικαιοσύνη μίλησε και επιβεβαίωσε αυτό που εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή: ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο σχολείο των Παξών κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.
Για τα παιδιά που ένιωσαν να παραβιάζονται στο πιο ιερό περιβάλλον – το σχολείο τους. Για τις μαθήτριες που κουβάλησαν τη ντροπή, την ενοχή, τον φόβο. Για τη σιωπή που έγινε βάρος και για το θάρρος που τελικά βρήκε φωνή.
Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να σβήσει όσα συνέβησαν. Μπορεί όμως να ανοίξει δρόμο. Να γίνει φως για άλλα παιδιά. Για άλλα θύματα.
Και για την κοινωνία – που τόσο συχνά αμφιβάλλει. Που κλείνει τα μάτια, που ζητά "αποδείξεις" πριν πιστέψει. Που κοιτά τον θύτη και λέει "ήταν σεβαστός". Που ρωτά τα παιδιά: "είσαι σίγουρη;" αντί να τα αγκαλιάσει.
Η σιωπή δεν είναι προστασία. Είναι συγκάλυψη.
Ας μάθουμε να ακούμε".
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Εξιτήριο από το νοσοκομείο παίρνει ο Γιώργος Κώτσηρας -Μεταφέρθηκε με πόνο στην καρδιά, η ανακοίνωση του «Ιπποκρατείου»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας θα βγει από το νοσοκομείο τις επόμενες ώρες.
Καλαμάτα: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από συνομήλικό του – «Καταλαβαίνω σε τι βαθμό έφεραν το γιο μου για να το κάνει»
Η μητέρα του δράστη κάνει λόγο για bullying από την πλευρά του θύματος, πράγμα που διαψεύδει η οικογένεια του ανήλικου
Πάρος: Εκτός ΜΕΘ η 21χρονη – «Ήθελα να πειραματιστώ, με τη θέλησή μου έκανα ό,τι έκανα»
«Είδα αστεράκια, ζαλίστηκα και μουδιασα, ο σύντροφός μου δεν με είδε αλλιώς θα μου έλεγε "πας καλά;"» λέει η 21χρονη που κατέρρευσε
Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη με γυναίκα που παρασύρθηκε από φορτηγό - Εγκλωβίστηκε κάτω από το όχημα
Η γυναίκα που παρασύρθηκε από το βαρύ όχημα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.