ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Παπαϊωάννου: Υπό συζήτηση η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων - Πρόταση για εθνικό απολυτήριο

Παπαϊωάννου: Υπό συζήτηση η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων - Πρόταση για εθνικό απολυτήριο

Το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Νίκο Παπαϊωάννου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας, Νίκο Παπαϊωάννου ο οποίος τόνισε πως βασική παράμετρος για να προχωρήσει ένα τέτοιο σχέδιο είναι "να διατηρηθεί η αδιαβλητότητα της διαδικασίας με την οποία οι μαθητές εισάγονται στο Πανεπιστήμιο".

Όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στο Action24 "στόχος είναι να κρατήσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας, να δώσουμε στο Λύκειο την πραγματική του αξία και να μπορέσουν τα παιδιά να αναπτύξουν και άλλες δραστηριότητες και δεξιότητες".

Τα κύρια χαρακτηριστικά του σχεδίου που ετοιμάζει το κυβερνητικό επιτελείο περιλαμβάνει σύμφωνα με τον υφυπουργό τα εξής στοιχεία: "Τα θέματα θα είναι πανελλαδικά σε μία Τράπεζα Θεμάτων και θα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να δείξουν τις δυνατότητές τους. Θα προσμετρηθούν και άλλες δεξιότητες, όπως οι ξένες γλώσσες ή η πληροφορική".

Στην Γ' Λυκείου, όπως λέει ο ίδιος "θα υπάρχουν εξετάσεις, όχι όμως όπως ισχύουν τώρα".


Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google