Πατέρας Άλκη Καμπανού: Ζούμε ένα κακό όνειρο – Δεν μπορούμε να γίνουμε κοινωνία αγγέλων από τη μία στιγμή στην άλλη
Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν το Σάββατο (01.02.2025) από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη
Σκοτεινά και δύσκολα χαρακτήρισε τα τρία χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία του γιου του, ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του Άλκη Καμπανού, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια σε “τυφλό” οπαδικό χτύπημα, την 1η Φεβρουαρίου 2022.
Ο δολοφονημένος Άλκης Καμπανός έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας στην ελληνική κοινωνία, με τους γονείς του όμως να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.
“Μαζί με την σύζυγό μου Ελίνα, νομίζουμε ότι βλέπουμε ένα κακό όνειρο, έναν εφιάλτη, ότι θα ξυπνήσουμε και θα δούμε ότι ο Άλκης μας είναι ζωντανός”, είπε συντετριμμένος ο κ. Καμπανός σε εκπομπή της ΕΡΤ, ο οποίος, ωστόσο, πρόσθεσε ότι, παρόλα αυτά, γίνεται δέκτης θετικών μηνυμάτων από τα νέα παιδιά, ενώ και η πολιτεία κινείται προς την κατεύθυνση αυστηροποίησης των νόμων.
“Όλα αυτά όμως δεν αποτελούν μαγικές λύσεις, από τη μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούμε να μετατραπούμε σε κοινωνία αγγέλων, έχουμε ακόμη πολλά βήματα μπροστά μας”, τόνισε ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, ενώ συγκινημένος αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που του συνέβη τις προάλλες σε μία ομιλία του, όταν ένας νεαρός φίλαθλος του ΠΑΟΚ του ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της ομάδας του.
“Υπάρχει μέλλον για τα παιδιά μας, αν και θεωρούσα ότι ο Άλκης θα ήταν το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας, τελικά δεν ήταν. Θέλω όμως να το βλέπω αισιόδοξα, ότι δηλαδή θα θεραπευτεί το κακό απόστημα του ποδοσφαίρου και θα αποβληθούν τα παραβατικά άτομα μέσα από τις ομάδες. Οι νέοι που αγαπάνε την ομάδα τους δεν μπορεί να μισούν. Δεν πρέπει να χτίζουν τοίχους αλλά γέφυρες αγάπης και συνεννόησης, να σέβονται τον αντίπαλο και να τον χειροκροτάνε, όταν κερδίζει, δεν πρέπει καμία φανέλα να είναι πάνω από τη ζωή”, κατέληξε χαρακτηριστικά.
Σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, πάνω από 2.000 δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας στη φανέλα τους το νούμερο 19, θα τρέξουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της “δομής 1ης Φεβρουαρίου εις το όνομα του Άλκη”.
Αθλητές, πολίτες, άτομα με ειδικές ανάγκες, θα φορέσουν τα χρώματα των ομάδων που υποστηρίζουν και θα τρέξουν για να αλλάξει η οπαδική κουλτούρα με αυτές τις δράσεις ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων”, τόνισε ο υπεύθυνος της δομής κ. Λευτέρης Παπάς.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης