Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και μήνυμα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση: «Εδώ γίνεται καλή δουλειά» – Η ατάκα για τη γιορτή του
Στο επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού βρέθηκαν οι υποδομές και οι οδικές μετακινήσεις στη Δυτική Αττική – Οι συνομιλίες με πολίτες και η αναφορά στην επέτειο ίδρυσης της ΝΔ
Μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνέχισης των έργων υποδομής στη Δυτική Αττική έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ασπρόπυργο, όπου περιόδευσε την Τρίτη (29.09.2026), έχοντας διαδοχικές επαφές με τη δημοτική αρχή, κατοίκους και επαγγελματίες. «Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με καλούς δημάρχους για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του πρωθυπουργού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στον Ασπρόπυργο, έβαλε στο επίκεντρο τις υποδομές και τις οδικές μετακινήσεις, προήδρευσε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο και επισκέφθηκε το ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο στο ρέμα Αγίου Γεωργίου. Η περιοδεία του είχε παράλληλα έντονο το στοιχείο της επαφής με τους πολίτες, με τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά και στην επέτειο των 52 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.
Μετά την επίσκεψή του στο νεόδμητο 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Δημαρχείο, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γιάννη Ηλία, με αντικείμενο τα ζητήματα της περιοχής και την πορεία των έργων υποδομής στη Δυτική Αττική.
«Θέλουμε να συνεργαζόμαστε με καλούς δημάρχους»
Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, καταστηματάρχες και επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις συζητήσεις αναφέρθηκε στη συνεργασία της κυβέρνησης με τη δημοτική αρχή, σημειώνοντας: «Εδώ, γίνεται καλή δουλειά στον δήμο. Θέλουμε κι εμείς να συνεργαζόμαστε με καλούς δημάρχους για να πηγαίνουν καλά τα πράγματα».
Η περιοδεία του πρωθυπουργού είχε, άλλωστε, έντονο το στοιχείο της επαφής με τους κατοίκους, καθώς μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο συναντήθηκε εκ νέου με πολίτες σε κατάστημα της περιοχής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ατάκα για τα 52 χρόνια της ΝΔ και την ονομαστική του εορτή
Στις συνομιλίες του με τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επέτειο των 52 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και στην εορταστική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος.
«Έχουμε και τη μεγάλη μας γιορτή για τα 52 χρόνια της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν έλειψε, πάντως, και ένα πιο προσωπικό στιγμιότυπο. Όταν πολίτες τού ευχήθηκαν για την εορτή του Οσίου Κυριάκου, ο πρωθυπουργός έσπευσε να διευκρινίσει, με χιουμοριστική διάθεση: «Εγώ γιορτάζω στις 7 Ιουλίου. Σήμερα γιορτάζει ο υπουργός Οικονομικών».

Σύσκεψη για τις υποδομές στη Δυτική Αττική
Στο Δημαρχείο Ασπροπύργου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με βασικό αντικείμενο τα προβλήματα της περιοχής και την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με έμφαση στις υποδομές και στις οδικές μετακινήσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος Ασπροπύργου Γιάννης Ηλίας και οι βουλευτές Β΄ Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Μπούρας και Ευάγγελος Λιάκος.
Στο αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος Αγίου Γεωργίου
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό έργο για τη διευθέτηση του ρέματος Αγίου Γεωργίου, συνολικού μήκους περίπου 7.300 μέτρων.


Το έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και εντάσσεται στις παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που είχε τραυματιστεί σε αγώνα
Την τελευταία του πνοή άφησε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που τραυματίστηκε σε αγώνα στην Θάσο, την Κυριακή.
Γουρούνια που κολυμπούν μαζί με τουρίστες: Tο νησί του Ιονίου που έγινε viral σε όλο τον κόσμο!
Η Άτοκος, ένα μικρό νησί σε μικρή απόσταση από την Ιθάκη, έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Καύσιμα: Τι αλλάζει από την Πέμπτη - Οι επιδοτήσεις και οι τιμές σε αμόλυβδη και diesel
Επιδοτήσεις υπάρχουν και σήμερα και χωρίς αυτές, θα πληρώναμε 2,3 ευρώ την αμόλυβδη και 2,37 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης.
Τηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια Πειραιά - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο
Για την ασφάλεια της περιοχής, από τις 10:10 πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Σκουζέ, με διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από το ύψος της οδού Νοταρά.
Η φωτιά στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία, η δολοφονία υδραυλικού και η επίθεση στον γιο του πρώην ιδιοκτήτη – Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ
Το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση παρά την κατάθεση του ιδιοκτήτη πως δεν έχει δεχθεί καμία απειλή το τελευταίο διάστημα - Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται η 10χρονη
Δημόσιοι υπάλληλοι: Πώς μπορούν να βγουν στη σύνταξη όσοι είναι 48 έως 52 ετών
Τρία είναι τα βασικά σενάρια συνταξιοδότησης για τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στα 50 έτη.