Περισσότεροι κατά 2,6 εκατομμύρια οι ταξιδιώτες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2024
Σύμφωνα με την μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ, στην πρώτη θέση των επιβατών προέλευσης εξωτερικού διατηρήθηκε η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με 5,3 εκατ. αφίξεις
Στα 29,3 εκατομμύρια έφτασε ο αριθμός των αφίξεων στην Ελλάδα το 2024, σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ.
Η αύξηση του συνολικού αριθμού των ταξιδιωτών σε σχέση με το προηγούμενο έτος έφτασε το 9,7%, σε σχέση με το 2023 που είχαν καταγραφεί 26,7 εκατ. επιβάτες. Η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει επίσης το σύνολο των διεθνών αεροπορικών αφίξεων το 2024, ανά αεροδρόμιο.
- στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (Δ.Α.Α.) διαμορφώθηκε σε 11,1 εκατ. έναντι 9,7 εκατ. το 2023, σημειώνοντας αύξηση +1,5 εκατ. επιβατών ή +15,3%.
- στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε σε 2,5 εκατ. έναντι 2,4 εκατ. το 2023, σημειώνοντας αύξηση +91 χιλ. επιβατών ή +3,9%.
- στα περιφερειακά αεροδρόμια άγγιξε τα 15,8 εκατ. έναντι 14,8 εκατ. το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση +1,0 εκατ. επιβάτες ή +7,0% .
- Στην πρώτη θέση των επιβατών προέλευσης εξωτερικού διατηρήθηκε η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με 5,3 εκατ. αφίξεις, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση (+7,2%) ή +351 χιλ. σε απόλυτα μεγέθη.
- Η Γερμανία παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 4,8 εκατ. επιβάτες παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε απόλυτα μεγέθη +389 χιλ./+8,8%.
- Το top-5 κύριων αγορών για τον Δ.Α.Α: Ιταλία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Γαλλία και Κύπρος.
- Το top-5 κύριων αγορών για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης: Γερμανία, Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία και Πολωνία.
- Το top-5 κύριων αγορών για τα περιφερειακά αεροδρόμια: Ην. Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Πολωνία και Γαλλία.
- Οι διεθνείς αφίξεις στα πρώτα πέντε αεροδρόμια αντιπροσωπεύουν το 76% του συνόλου των διεθνών αφίξεων το 2024.
- Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση παρουσίασε η Τουρκία με +25,3%.
- Ακολουθούν με μικρή διαφορά η Ουγγαρία +25% και οι ΗΠΑ +24,2%.
- Ο μήνας αιχμής των αεροπορικών αφίξεων το 2024 ήταν ο Ιούλιος, καθώς καταγράφηκαν 5,0 εκατ. αεροπορικές αφίξεις που αντιστοιχούν στο 16,9% του συνόλου του 2024.
Υπάρχουν ενδείξεις διεύρυνσης της τουριστικής σεζόν, καθώς την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου σημειώθηκε μονοψήφιο ποσοστό αύξησης στις διεθνείς αφίξεις, ενώ τους υπόλοιπους μήνες διψήφιο.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τι είναι το Ελ Νίνιο και πόσο μπορεί να επηρεάσει τον χειμώνα στην Ελλάδα, 10 ερωτήσεις και απαντήσεις
Πώς μπορεί κάτι που συμβαίνει στον Ειρηνικό να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε άλλες χώρες και πώς επηρεάζει την ατμόσφαιρα - Η ανάλυση Τσατραφύλλια
Άνδρας εισέβαλε στο ΑΤ Μάνδρας και τραυμάτισε αστυνομικό με μαχαίρι, πυροβόλησαν τον δράστη στην κοιλιά
Ο δράστης μετά την εισβολή του στο τμήμα άρχισε να κυνηγάει τους αστυνομικούς και να τους απειλεί - Ο δράστης έχει διακομισθεί στο Θριάσιο σε σοβαρή κατάσταση - Διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό
ΔΥΠΑ: Έως 20 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στον τουρισμό
Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι είναι 18 ετών και άνω και διαθέτουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου ή ισότιμο τίτλο σπουδών
Πρέβεζα: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Θεσπρωτικό – Στη μάχη και εναέρια μέσα
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο
Οδηγός με κλεμμένο αυτοκίνητο παραβίασε STOP στην Ηλιούπολη και συγκρούστηκε με ταξί – Δείτε εικόνες
Το ταξί από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέληξε να κρέμεται σε αυλή σπιτιού
Επένδυση ύψους 4,2 εκατ. ευρώ από την Lidl Ελλάς για το πλήρως ανανεωμένο κατάστημά της στον Γέρακα
Ένας σύγχρονος χώρος 1.302 τ.μ. που συνδυάζει την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την αναβαθμισμένη αγοραστική εμπειρία.