ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MENU
weather-icon 19 oC
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Πέθανε ο Γιώργος Μακρόπουλος, κορυφαία μορφή στο σκάκι παγκοσμίως

Πέθανε ο Γιώργος Μακρόπουλος, κορυφαία μορφή στο σκάκι παγκοσμίως

Σε πρόσφατη ομιλία του πριν την έναρξη τουρνουά τόνισε ότι το σκάκι είναι σε θέση να βοηθήσει την ειρήνη και να γεφυρώσει τις διαφορές των λαών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Την απώλεια του Γιώργου Μακρόπουλου, επίτιμου προέδρου της, σε ηλικία 72 ετών, μίας σημαντικής προσωπικότητας του ελληνικού και διεθνούς σκακιού, ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την Τρίτη (15.09.2026).

Ο Γιώργος Μακρόπουλος ήταν επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι (από το 1971 έως το 1985), έγινε International Master στο 1979, και διετέλεσε από το 1982 έως το 2021 πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, και ακολούθως επίτιμος πρόεδρός της.

Παράλληλα, υπηρέτησε επί σειρά ετών και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 1986 έως το 1990, γενικός γραμματέας από το 1990 έως το 1996 και αναπληρωτής πρόεδρος από το 1996 έως το 2018.

Ειδικά από το 2015 έως το 2018, όπως σημειώνει το newsit.gr, εκτελούσε χρέη προέδρου της FIDE, αφότου το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε τον Ρώσο πρόεδρο της FIDE, Κίρσαν Ιλιουμζίνοφ, στον κατάλογο κυρώσεων.

Μάλιστα, ο Ιλιουμζίνοφ μεταβίβασε τις νομικές, οικονομικές και επιχειρηματικές ευθύνες σχετικά με τις δραστηριότητες της FIDE στον Μακρόπουλο.

Φίλιππος Καμπούρης: Από την «trash TV», στην πολιτική και στη σύλληψη για απάτη – Το modus operandi της οργάνωσης που έκλεβε το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Φίλιππος Καμπούρης: Από την «trash TV», στην πολιτική και στη σύλληψη για απάτη – Το modus operandi της οργάνωσης που έκλεβε το Δημόσιο
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
Φυλή: Συνελήφθησαν μέλη κυκλώματος που προσποιούνταν τους υπαλλήλους εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας – Απέσπασαν 49.000 ευρώ
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα δύο φιαλίδια που βρέθηκαν στην Καλλιθέα: Τι είναι το πικρικό οξύ που εικάζεται ότι περιέχουν
Κατασχέθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων που είχε εντοπιστεί ποτέ στη χώρα, πάνω από €1,4 εκατ. η φοροδιαφυγή, δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Θάνατος Μαζωνάκη: Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες της γιατρού με τον υπνοθεραπευτή – «Αρχίσαμε, μάλιστα, αύριο θα τον στριμώξω»