Πέθανε ο Γιώργος Μακρόπουλος, κορυφαία μορφή στο σκάκι παγκοσμίως
Σε πρόσφατη ομιλία του πριν την έναρξη τουρνουά τόνισε ότι το σκάκι είναι σε θέση να βοηθήσει την ειρήνη και να γεφυρώσει τις διαφορές των λαών
Την απώλεια του Γιώργου Μακρόπουλου, επίτιμου προέδρου της, σε ηλικία 72 ετών, μίας σημαντικής προσωπικότητας του ελληνικού και διεθνούς σκακιού, ανακοίνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία την Τρίτη (15.09.2026).
Ο Γιώργος Μακρόπουλος ήταν επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι (από το 1971 έως το 1985), έγινε International Master στο 1979, και διετέλεσε από το 1982 έως το 2021 πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, και ακολούθως επίτιμος πρόεδρός της.
Παράλληλα, υπηρέτησε επί σειρά ετών και την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDE), της οποίας διετέλεσε αντιπρόεδρος από το 1986 έως το 1990, γενικός γραμματέας από το 1990 έως το 1996 και αναπληρωτής πρόεδρος από το 1996 έως το 2018.
Ειδικά από το 2015 έως το 2018, όπως σημειώνει το newsit.gr, εκτελούσε χρέη προέδρου της FIDE, αφότου το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έθεσε τον Ρώσο πρόεδρο της FIDE, Κίρσαν Ιλιουμζίνοφ, στον κατάλογο κυρώσεων.
Μάλιστα, ο Ιλιουμζίνοφ μεταβίβασε τις νομικές, οικονομικές και επιχειρηματικές ευθύνες σχετικά με τις δραστηριότητες της FIDE στον Μακρόπουλο.
Ο θάνατός του ήρθε μόλις 11 μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση της διεθνούς ομοσπονδίας στη Σαμαρκάνδη όπου θα ήταν ένας από τους 18 υποψηφίους για τις τέσσερις θέσεις αντιπροέδρου στη FIDE που εκλέγονται.
Σε πρόσφατη ομιλία του πριν την έναρξη τουρνουά τόνισε ότι το σκάκι είναι σε θέση να βοηθήσει την ειρήνη και να γεφυρώσει τις διαφορές των λαών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γκιλφόιλ για Μαζιώτη: «Ο ίδιος και οι αριστεροί τρομοκράτες σύντροφοί του, δεν έχουν θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία»
«Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στην εποχή της απόπειρας δολοφονίας, των πυροβολισμών και των βομβιστικών επιθέσεων, και δεν θα σταματήσουμε ποτέ την προσπάθεια για Δικαιοσύνη» λέει η πρέσβης την ΗΠΑ.
Προθεσμία για την Πέμπτη πήρε η 18χρονη μητέρα για την υπόθεση του βρέφους στα Χανιά
Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και βαριά σωματική βλάβη ενώ σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 18 ημερών βρέφους στο Βενιζέλειο.
Κλειστό το Φαράγγι Σαμαριάς σήμερα και αύριο εξαιτίας της λόγω πρόβλεψης για βροχοπτώσεις
Κλειστό και από τις δύο εισόδους το φαράγγι.
Αποζημιώσεις 7,4 εκατ. ευρώ για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Ανοίγει η πλατφόρμα για 104 κτηνοτρόφους
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στο νησί με στόχο την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης και την εκρίζωση της νόσου.
Tο Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε την άρση της ασυλίας της Αφροδίτης Λατινοπούλου
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την άρση της ασυλίας της προέδρου της ”Φωνής Λογικής”, Αφροδίτης Λατινοπούλου.