Πιερρακάκης: Όφελος 800 εκατ. ευρώ το χρόνο από την πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών χρεών
Αναφερόμενος σε άλλες παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όπως στα Πανεπιστήμια, σημείωσε ότι σε 5 με 10 χρόνια θα έχει αλλάξει όλος ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Τα οφέλη για την οικονομία από την πρόωρη αποπληρωμή μνημονιακών χρεών τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαχρήστο, στο κανάλι @Ta_neagr.
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, μίλησε για όφελος 800 εκατ. ευρώ το χρόνο και παρουσίασε τη σημασία της φορολογικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, για την πρόωρη αποπληρωμή χρεών από την εποχή των μνημονίων ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο πολιτικό μήνυμα αυτής της τακτικής: το χρέος μιας γενιάς δεν θα περάσει στην επόμενη. Τόνισε ότι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο, καθώς αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να πάνε στον κόσμο -σε πρόσθεσες φοροαπαλλαγές-, γιατί πλέον ισχύει ο ευρωπαϊκός δημοσιονομικός κανόνας. Εξήγησε ότι ο δημοσιονομικός κανόνας «σε αφήνει να ξοδεύεις κάποια χρήματα κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο πλεόνασμα ή έλλειμμα έχεις, εφόσον είσαι εντός ορίων. Αυτός είναι ο νέος κανόνας».
Μιλώντας για το όφελος για τον πολίτη σημείωσε ότι κερδίζουμε 800 εκατ. ευρώ το χρόνο από το ‘29 και μετά. Αναφέρθηκε στο αποτύπωμα αυτής της κίνησης όπως στο δεκαετές ελληνικό ομόλογο, τις επενδύσεις και τις περισσότερες -και καλύτερα αμειβόμενες- δουλειές. Στο μέλλον, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, «εφόσον έχουμε πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, θα έχουμε διαρκείς αναβαθμίσεις και όλο αυτό θα γυρίζει πίσω στον κόσμο θετικά».
Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί σε πολίτες που χρειάζονται στήριξη ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει 83 φόρους και εισφορές από το 2019 αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης ρωτήθηκε και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να σημειώσει ότι μέσα σε 5 με 10 χρόνια θα έχει αλλάξει όλος ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Σε ερώτηση του Γιώργου Παπαχρήστου για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν θα σας πω ότι δεν είμαστε σε χαμηλότερη δημοσκοπική επίδοση σε σχέση με πριν. Είμαστε, όμως, ήδη τόσα χρόνια Κυβέρνηση και διαρκώς προοδεύουμε, δίνουμε λύσεις στον κόσμο και δεν υπάρχει διαθέσιμη εναλλακτική διακυβέρνηση για τη χώρα. Ξέρουμε ότι εμείς κρινόμαστε απευθείας με τους πολίτες».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση στον Μαραθώνα και τη γυναίκα που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της, πριν από περίπου 10 χρόνια.
Καμία γυναίκα δεν θέλει να βγάλει στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, λέει η μάνα του 43χρονου από την Κυψέλη
Με κατηγορούν, λένε «τι μάνα είσαι εσύ», αλλά δεν είναι παιδί, είναι 43 χρονών - Εγώ ζω στη Γερμανία και έχω να έρθω στην Ελλάδα 12 χρόνια, λέει η μάνα του 43χρονου