Πιερρακάκης: Το 2026 προσδιορίζεται ως χρονιά ευκαιριών για την ελληνική οικονομία
«Η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας κρίνεται στη βελτίωση της ζωής των πολιτών», τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.
«Το 2026 αναδεικνύεται σε χρονιά ευκαιριών για την Ελλάδα με ανάπτυξη, επενδύσεις και τους πολίτες στο επίκεντρο». Αυτό επισημαίνεται από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη, σε αποκλειστική δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφορικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία το τρέχον έτος.
Όπως τονίζεται παράλληλα από τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, «η επιτυχία της ελληνικής οικονομίας κρίνεται στη βελτίωση της ζωής των πολιτών», καθώς από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή η φορολογική μεταρρύθμιση. Την ίδια στιγμή, η «πυξίδα» παραμένει σταθερή: προωθούνται περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία, δημιουργούνται νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, αξιοποιούνται τα μεγάλα αναπτυξιακά εργαλεία και η δημόσια περιουσία σε όλη τη χώρα και εφαρμόζονται πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και περιορίζουν τις ανισότητες.
Η πλήρης δήλωση του υπουργού
«Το 2026 ξεκινά με μια ελληνική οικονομία ώριμη, εξωστρεφή και δυναμική. Μπροστά στη χώρα ανοίγονται πραγματικές ευκαιρίες, ενώ έχει πλέον διαμορφωθεί η δυνατότητα αυτές να μετατρέπονται σε διαρκή πρόοδο.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν με σαφήνεια αυτή τη μετάβαση. Η ανάπτυξη διαμορφώνεται στο 2,4% το 2026, οι επενδύσεις αυξάνονται με ρυθμό 10,2% – τετραπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου- ενώ η ανεργία υποχωρεί στο 8,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008. Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται στο 2,2% και η πίεση στα νοικοκυριά περιορίζεται. Το πρωτογενές πλεόνασμα διατηρείται ισχυρό, στο 2,8%, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνυπάρχει με τη δημοσιονομική σταθερότητα.
Ωστόσο, όλα αυτά αποκτούν αξία μόνο υπό μία προϋπόθεση: να γίνονται αισθητά από τον πολίτη στην καθημερινότητά του στον μισθό, στην εργασία και στις προοπτικές των παιδιών του. Η επιτυχία της οικονομίας αποτιμάται στη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Για τον λόγο αυτό, η φορολογική μεταρρύθμιση δεν αποτελεί εξαγγελία, αλλά τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που αρχίζει ήδη να αποτυπώνεται στα εισοδήματα των οικογενειών και αποτελεί τη βάση για μια σταθερή πορεία δικαιότερης κατανομής των βαρών.
Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχιστεί η πορεία και το 2026, με την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών που στηρίζουν με συνέπεια την κοινωνία και ενισχύουν την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Η πυξίδα παραμένει σταθερή: περισσότερες παραγωγικές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, νέες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, αξιοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών εργαλείων και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και πολιτικές που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και μειώνουν τις ανισότητες.
Το 2026 χαρακτηρίζεται ως χρονιά ευκαιριών. Η πορεία συνεχίζεται με συνέπεια, σταθερότητα και προσανατολισμό στο μέλλον της χώρας.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες και σε όλους».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιάννης Αλαφούζος: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Nova
Οι συζητήσεις του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, με τη NOVA βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα ντοκουμέντα - Η στιγμή που φτάνει με ταξί στο ιατρείο - Πού ήταν ο 58χρονος γιατρός την ώρα της πλασμαφαίρεσης
Τι έγινε τη μέρα που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Η κρίσιμη κατάθεση του οδηγού ταξί, οι αντιφάσεις των υπαλλήλων του ιατρείου και το πρωτόκολλο που δεν τήρησε η 56χρονη γιατρός
Γιώργος Μαζωνάκης: "Επί 1,5 ώρα ήταν χωρίς τις αισθήσεις του στο ιατρείο" - Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος του
Οι γιατροί τον τράβηξαν φωτογραφία την ώρα της πλασμαφαίρεσης - Ο δικηγόρος του Γιώργου Μαζωνάκη, μιλά για τις συνθήκες θανάτου του τραγουδιστή, στο ιατρείο
Καλαμαριά: Έπεσε δέντρο σε παιδική χαρά - Τραυματίστηκαν μητέρα και παιδί
Ένα δέντρο έπεσε σε παιδική χαρά στην Καλαμαριά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μια μητέρα και το παιδί της.
Περιπέτεια για 26χρονο και 24χρονη στη Σαμοθράκη - Τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 8 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
Αλέξης Τσίπρας στην 90ή ΔΕΘ: Καινοτομία, παραγωγή και ευχές για επιστροφή του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα «μεγάλα σαλόνια»
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ συνομίλησε με φοιτητές, νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.