Πλεύρης: Ανακλήθηκε το άσυλο Παλαιστινίου που πανηγύριζε για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ (BINTEO)
Την είδηση ότι η Ελλάδα έκανε ανάκληση ασύλου από Παλαιστίνιο για τον οποίο υπήρξαν στοιχεία πως πανηγύριζε κατά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, γνωστοποίησε ο Θάνος Πλεύρης.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε πως το σχετικό βίντεο δεν δείχνει τον Παλαιστίνιο να συμμετέχει σε πράξεις βίας ή δολοφονιών αλλά σε πράξεις πανηγυρισμών, ενώ βρίσκεται σε πολλές φωτογραφίες στα social media με υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς.
Το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media:
⚠️
Mohannad Al-Khatib, um dos terroristas do Hamas que entrou em Israel em 7-O, foi encontrado em Bruxelas no mês passado em uma manifestação dos palestinos.
A Europa está perdida. pic.twitter.com/Xgz79zgp2t— Desiree Rugani (@desireerugani) November 9, 2025
Τι είπε ο Πλεύρης για την ανάκληση ασύλου στον Παλαιστίνιο
«Υπάρχουν και κάποιες ακόμα πληροφορίες που λάβαμε από την πρεσβεία στο Ισραήλ και από άλλα όργανα της Ευρώπης. Τις επιβεβαιώσαμε και ακολουθήθηκε η διαδικασία», ανέφερε ο κ. Πλεύρης. «Ήδη από το καλοκαίρι έχω δώσει εντολή στην Υπηρεσία Ασύλου να γίνεται επανεξέταση όλων των υποθέσεων ασύλου. Ο συγκεκριμένος είχε πάρει άσυλο τον Μάρτιο του 2025, μετά την επίθεση. Από τη στιγμή που πήρε το άσυλο, δεν προκύπτει από τον φάκελο ότι υπήρχε οποιαδήποτε γνωστοποίηση - ούτε Interpol ούτε ερυθρά αγγελία» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια είπε ότι πρόκειται για ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας, επομένως η κυβέρνηση δεν μπορεί να δείξει την παραμικρή ανεκτικότητα σε οποιονδήποτε επικαλείται καθεστώς διεθνούς προστασίας, ενώ με τις πράξεις του δείχνει πως συμμετέχει είτε εγκωμιάζοντας είτε συναγελαζόμενος με εγκληματίες που έσφαξαν και βίασαν ανθρώπους.
«Τώρα βρίσκεται στο Βέλγιο, όχι στη χώρα μας. Άπαξ πάρεις άσυλο, έχεις το δικαίωμα να ταξιδεύεις παντού. Εμείς, με την απόφαση που βγάζουμε, έχουμε και απόφαση απέλασης, αλλά, αφού βρίσκεται σε άλλο ευρωπαϊκό έδαφος, θα ακολουθηθεί από κει διαδικασία, δεν έχει πια καθεστώς προστασίας» τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.