Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα και ποιες είναι οι επόμενες σχολικές αργίες
Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του έτους και οι μαθητές αναζητούν πότε πέφτουν οι διακοπές του Πάσχα, ούτως ώστε να να κάνουν ένα διάλειμμα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις.
Το Πάσχα αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και φέτος θα εορταστεί στις 20 Απριλίου 2025, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συνολικά 16 ημέρες διακοπών και να χαλαρώσουν από τα μαθήματα.
Έτσι, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Μεγάλη Δευτέρα (14.4.2025) έως και την Κυριακή του Θωμά (27.42025).
Επομένως, η τελευταία ημέρα μαθημάτων πριν από το Πάσχα είναι η Παρασκευή (11.4.2025), λίγο πριν το Σάββατο του Λαζάρου. Μετά την περίοδο των διακοπών, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα (28.4.2025), για να συνεχίσουν τη σχολική χρονιά, αναφέρει το newsit.gr.
Τι αναφέρει η υπουργική απόφαση που ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων
Σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση που ορίζει τι ισχύει με τις διακοπές, τις αργίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις, αναφέρονται τα εξής:
1. Διδασκαλία μαθημάτων δεν διεξάγεται και εξετάσεις δεν διενεργούνται κατά τις ακόλουθες χρονικές περιόδους του σχολικού έτους:
α) Διακοπές Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
β) Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1.
2. Κατά τις θερινές διακοπές κάθε Γυμνάσιο, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσιο Ε.Α.Ε., Λύκειο Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. δέχεται το κοινό μία (1) ημέρα την εβδομάδα, η οποία ορίζεται από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης και ανακοινώνεται στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και εξωτερικά σε εμφανές σημείο.
Την ημέρα αυτή, ένας/μία τουλάχιστον από τους/τις διδάσκοντες/ουσες κάθε σχολείου, ο/η οποίος/α ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους, είναι υπεύθυνος/η για τη διεκπεραίωση κάθε τρέχοντος υπηρεσιακού θέματος, ασκώντας εκτάκτως αρμοδιότητες Διευθυντή/ντριας σχολείου και υπογράφει αντ’ αυτού/ής κάθε έγγραφο ή τίτλο. Αν τα καθήκοντα ασκούν περισσότεροι από ένας/ μία διδάσκοντες/ουσες, τις αρμοδιότητες αυτές ασκεί ο/η ανώτερος/η κατά τον βαθμό και επί ισόβαθμων ο/η αρχαιότερος/η. Αν η ημέρα που έχει οριστεί συμπίπτει με ημέρα αργίας, η σχολική μονάδα δέχεται το κοινό την επόμενη εργάσιμη ημέρα.
3. Για τα Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, Γυμνάσια Ε.Α.Ε, Λύκεια Ε.Α.Ε., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ισχύουν οι διατάξεις του ν. 1157/1981 (Α’ 126) για την καθιέρωση πενθήμερης εβδομάδας εργασίας.
4. Ημέρες αργίας των ανωτέρω ορίζονται: α) όλες οι Κυριακές, β) η θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος, γ) οι εθνικές επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, δ) η Καθαρά Δευτέρα, ε) η 1η Μαΐου, στ) οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής εθνικής ή θρησκευτικής εορτής.
4Α. Την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις η διάρκεια των οποίων ορίζεται με σχετική εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και κατά τα λοιπά τηρείται απαρεγκλίτως το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Σε περίπτωση που η 30ή Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή.
5. Τα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται, ύστερα από σχετική γνωστοποίηση στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να αργούν έως δύο (2) επιπλέον ημέρες ανά έτος, σε ημερομηνίες που σχετίζονται με την ιστορία και τη σχολική τους παράδοση ή, στην περίπτωση των ξένων σχολείων της ημεδαπής, που αποτελούν επίσημη εθνική ή θρησκευτική εορτή στη χώρα προέλευσής τους.
6. Κατά την παραμονή των εθνικών επετείων της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου, καθώς και κατά την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στα Γυμνάσια, στα ΓΕ.Λ, στα ΕΠΑ.Λ, στα Γυμνάσια Ε.Α.Ε., στα Λύκεια Ε.Α.Ε., στα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις και δρώμενα στον χώρο εκδηλώσεων των σχολείων ή σε άλλο κατάλληλο χώρο με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών. Αν η ημέρα αυτή συμπίπτει με Σάββατο ή αργία, οι ανωτέρω εκδηλώσεις πραγματοποιούνται την προηγουμένη του γ) Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου, με την επιφύλαξη της παρ. 9 του άρθρου 1
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Νέα Ιωνία: Έσπασαν τις τζαμαρίες, έριξαν εύφλεκτο υγρό και πυρπόλησαν την καφετέρια -Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ για την επίθεση
Τα κίνητρα των δραστών που πυρπόλησαν την καφετέρια στη Νέα Ιωνία εξετάζουν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών του Ελληνικού FBI.
Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Ιταλός που κατηγορείται για το διπλό φονικό στο Αίγιο
Η 54χρονη μητέρα και ο 26χρονος γιος είχαν εντοπιστεί νεκροί στο σπίτι με τον 65χρονο να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή
Ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη έκανε χημειοθεραπείες, δίχως να έχει άδεια, ακόμη και σε ασθενείς χωρίς κακοήθεια!
Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας στέλνει την υπόθεση στον Εισαγγελέα Εφετών - Η επιτροπή ελέγχου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε ζητήσει την οριστική διακοπή λειτουργίας της κλινικής και την αφαίρεση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
Έντεκα άτομα βρίσκονταν στο ιατρείο την ώρα της πλασμαφαίρεσης του Γιώργου Μαζωνάκη, η κόρη των γιατρών κάλεσε το ΕΚΑΒ
Ανάμεσά τους η κόρη των δύο γιατρών και ένας φίλος της – Η νεαρή κοπέλα ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του τραγουδιστή στο «Ελπίς»
Εντυπωσιακές εικόνες από την αρχαία Μίεζα, εκεί που ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο - Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφή
Τα σημαντικά ευρήματα, οι ιστορικές πηγές που ταυτίζουν το συγκρότημα με το Γυμνάσιο του Αριστοτέλη και τα ξένα δημοσιεύματα
Από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων η διαρροή που προκάλεσε την φονική έκρηξη στην Πλάκα, στεγανό το κεντρικό δίκτυο σύμφωνα με την ΔΑΕΕ
Οι συσκευές του διαμερίσματος στον δεύτερο όροφο που ήταν συνδεδεμένες στο φυσικό αέριο ήταν τρεις: Μία κουζίνα, ένα τζάκι και ένας καυστήρας νερού - Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το ακριβές σημείο της διαρροής