Προφυλακίστηκαν ο «Μπρέιντεν» και οι δύο στρατιωτικοί που εξαπατούσαν χιλιάδες θύματα με κρυπτονομίσματα
Οι υπόλοιποι 14 αρνήθηκαν τις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις
Προφυλακίστηκαν οι τρεις από τους κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε χιλιάδες πολίτες με το πρόσχημα των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα και αποκόμισαν κέρδος πάνω από οκτώ εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τον «Μπρέιντεν», ο οποίος είχε ρόλο του αυτοαποκαλούμενου αναλυτή και φέρεται να βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας, και για δύο στρατιωτικούς.
Οι 17 συλληφθέντες, σύμφωνα με το protothema.gr, ξεκίνησαν να απολογούνται τμηματικά στην ανακρίτρια Κατερίνης την περασμένη Παρασκευή (2/10) με τη διαδικασία να αποδεικνύεται μαραθώνια καθώς ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (5/10). Για τους τρεις κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και οι δύο στρατιωτικοί που φαίνεται να είχαν διευθυντικό ρόλο, αποφασίστηκε η προσωρινή τους κράτηση.
Οι υπόλοιποι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματικές εγγυήσεις.
Σε βάρος των κατηγορουμένων ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως «αρχηγοί» της οργάνωσης αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, πως και οι ίδιοι είναι θύματα καθώς είχαν καταθέσει χρήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης την περασμένη Πέμπτη, δεκάδες ακόμα άτομα έχουν απευθυνθεί στις Αρχές καταγγέλλοντας ότι έχουν πέσει θύματα της εγκληματικής οργάνωσης και έχουν υποστεί οικονομική ζημία από χρήματα που έχασαν πιστεύοντας ότι τα επένδυαν.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μητσοτάκης στα γενέθλια της ΝΔ: Έπαιξε μπάσκετ, έβαλε 4 στα 4 σουτ -«Πάμε για την 4η νίκη» σχολίασε
Στα διαδραστικά παιχνίδια που υπήρχαν στο χώρο της εκδήλωσης για τα 52α γενέθλια της ΝΔ έλαβε μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις ικανότητές του στο μπάσκετ.
Νέα Ιωνία: «Του έπιασα τη μύτη για να αναγκαστεί να αναπνεύσει» – Πώς σώθηκε η οδηγός ταξί και η εικόνα σοκ με το κομμένο αυτί
«Ή θα πεθάνεις τώρα ή θα κάνεις κάτι μόνη σου», είπε μεταξύ άλλων η 54χρονη που έζησε έναν εφιάλτη από τον 35χρονο επιβάτη
Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 52 χρόνια της ΝΔ: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολη εκλογική αναμέτρηση, θα πετύχουμε ξανά»
Η αναφορά στους «δύσκολους καιρούς» και η αιχμή για τους «λαϊκιστές που φόρεσαν καινούρια ρούχα»
Υπόθεση Μαζωνάκη: Η 56χρονη τον είχε καταχωρημένο με ψευδώνυμο στα αρχεία που διέγραψε – Του έκανε διάγνωση με μηχάνημα που μετρά το μίσος και το άγχος
Πώς φέρεται να έπεισε η 56χρονη τον Γιώργο Μαζωνάκη να υποβληθεί σε πλασμαφαίρεση μετρώντας του σε ειδικό μηχάνημα τα συναισθήματα - Τα διαγραμμένα αρχεία που ανέκτησαν οι αρχές
Φωτιά στην Κορινθία στην περιοχή Στιμάγκα – Επιχειρεί ελικόπτερο
Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ