Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2026 – Κακλαμάνης: Μακάρι να λειτουργούσε έτσι το ελληνικό Δημόσιο
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας
Με την συναίνεση των έξι εκ των κομμάτων του Κοινοβουλίου, «πέρασε» από την Ολομέλεια, ο προϋπολογισμός της Βουλής του έτους 2026, σήμερα Τετάρτη (12.11.25).
Τον προϋπολογισμό της Βουλής υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και η Νίκη, με το «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, ενώ καταψήφισε η Πλεύση Ελευθερίας.
Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ενημέρωσε «για να ξέρει κι ο κόσμος» ότι από τα 1.000 ευρώ που ξοδεύει το κράτος, τα δύο ευρώ πάνε για τη λειτουργία της Βουλής, κάτι που στατιστικά καταδεικνύει ότι είμαστε στις τελευταίες θέσεις σε δαπάνες για τη Δημοκρατία μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, όπως σημειώνει το newsit.gr, εξήγησε επίσης ότι από αυτό το 2 της χιλίοις, το 75% είναι ανελαστικές δαπάνες (όπως μισθοδοσία) και το υπόλοιπο 25% διατίθεται για τις άλλες δραστηριότητες και το κοινωνικό έργο της Βουλής και σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι η Βουλή είναι αυτή που επηρέασε ή επηρεάζει το δημοσιονομικό κόστος της χώρας».
«Μακάρι ολόκληρο το ελληνικό Δημόσιο να λειτουργούσε με την ίδια διαφάνεια και παραγωγικότητα που λειτουργεί η Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό είναι επίτευγμα των εργαζόμενων, τους οποίους ευχαριστώ, αλλά και όλων που είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα. Δεν ενθυμούμαι ποτέ να ακούστηκε κάτι ως σκάνδαλο με οποιονδήποτε πρόεδρο, οποιουδήποτε κόμματος. Άρα όχι μόνον δεν πρέπει να μεμφόμαστε τη Βουλή των Ελλήνων, αλλά να την επικαλούμαστε ως παράδειγμα για όλο το Δημόσιο.
Εκεί που πρέπει και κάνουμε λάθη, γίνεται κριτική, αλλά εκεί που πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον θεσμό, έχουμε υποχρέωση να υπηρετούμε τον θεσμό, διότι ακούγονται τερατώδη ψέματα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και προσέθεσε ότι ο ίδιος θα υπερασπίζεται πάντα τους εργαζόμενους, αλλά και την αξιοπρέπεια των βουλευτών και δεν θα υποκύπτει σε λαϊκισμούς.
Ακόμη ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ανέδειξε το κοινωνικό έργο της Βουλής, μέσα από ποικίλες δωρεές – όπως το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για τις 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» που έσωσαν εκατοντάδες ζωές την εποχή της πανδημίας. Φέτος, επίσης, θα χρηματοδοτηθούν η υλικοτεχνική υποδομή της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τέσσερα χειρουργεία του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», πλήρη ανακαίνιση των κοιτώνων και ένα γήπεδο αθλοπαιδιών στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα και δωρεές στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε εξάλλου και για το πολιτιστικό έργο της κάνοντας ειδική μνεία στο Καπνεργοστάσιο, το οποίο, όπως είπε ο κ. Κακλαμάνης, έχει αναδειχθεί σε κοιτίδα Πολιτισμού και έχει ξεπεράσει και τα σύνορα της Ελλάδας αφού εκεί γίνονται πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες εκθέσεις.
Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, διέψευσε τα όσα υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι στη Διάσκεψη των Προέδρων υπήρξε βουλευτής που πρότεινε να δοθεί 13ος και 14ος μισθός στους συνεργάτες των βουλευτών.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
«Δεν θυμάμαι πού την έβαλα, είναι προσωπικά θέματα αυτά» λέει η 68χρονη από τον Μαραθώνα που είπε ότι έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη
«Έχει κάνει παρανομία η μητέρα μου αλλά ούτε σε εμένα δεν λέει τι έχει κάνει» λέει ο γιος της 68χρονης και εγγονός της εξαφανισμένης ηλικιωμένης.
Ο Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ 12 μέτρα που θα απλώνονται ως τις εκλογές - Σκέψεις για κάλπες τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου
Ως αφετηρία μιας μακράς προεκλογικής περιόδου αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη φετινή ΔΕΘ και η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε βατήρα για την ανάπτυξη από τον πρωθυπουργό της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής του 2027, του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία και της αντεπίθεσης για την ανάκτηση του χαμένου εδάφους στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.