Ρόδος: Ένοχη η ναυαγοσώστρια για τον πνιγμό 3χρονου σε πισίνα ξενοδοχείου το 2020
Το περιστατικό συνέβη στις 3 Αυγούστου 2020, όταν ένα τρίχρονο αγόρι από το εξωτερικό διέφυγε της προσοχής των γονιών του και μπήκε μόνο του σε πισίνα βάθους 1,35 μέτρων.
Την ενοχή μιας ναυαγοσώστριας για τον πνιγμό ενός 3χρονου αγοριού σε πισίνα ξενοδοχείου αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.
Το περιστατικό με τον πνιγμό του 3χρονου στην πισίνα ξενοδοχείου σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2020. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου έκρινε ένοχη μία από τους τέσσερις κατηγορούμενους, αποδίδοντας στην επιβλέπουσα ναυαγοσώστρια την ευθύνη για τον τραγικό χαμό του παιδιού λόγω αμελούς συμπεριφοράς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της.
Πρόκειται για τη δεύτερη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε σαφή εντολή να εποπτεύει την περιοχή της παιδικής πισίνας και τη διπλανή δεξαμενή ενηλίκων «ATHENA», όπου και σημειώθηκε το μοιραίο. Το δικαστήριο της αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
Η προϊσταμένη των ναυαγοσωστών και ο υπεύθυνος λειτουργίας των πισινών – κρίθηκαν αθώοι. Παράλληλα, το κατηγορητήριο του διευθυντή του ξενοδοχείου είχε προηγουμένως κηρυχθεί άκυρο σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.
Το χρονικό της τραγωδίας
Το περιστατικό συνέβη στις 3 Αυγούστου 2020, όταν ένα τρίχρονο αγόρι από το εξωτερικό διέφυγε της προσοχής των γονιών του και μπήκε μόνο του σε πισίνα βάθους 1,35 μέτρων, η οποία, αν και θεωρητικά εκτός λειτουργίας, βρισκόταν ακριβώς δίπλα από τη ρηχή παιδική πισίνα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η περιοχή δεν είχε επαρκώς αποκλειστεί ούτε επιτηρούνταν αποτελεσματικά.
Το παιδί παρέμεινε στο νερό χωρίς επίβλεψη, υπέστη παραπνιγμό και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τελικά κατέληξε στις 31 Αυγούστου 2020. Ο θάνατος αποδόθηκε σε δευτερογενή πνιγμό, αποτέλεσμα της εισόδου υγρών στους πνεύμονες και της επιδείνωσης της κατάστασης μέρες μετά το συμβάν.
Το σκεπτικό του δικαστηρίου
Η απόφαση βασίστηκε κυρίως στην παραδοχή ότι η καταδικασθείσα ναυαγοσώστρια, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας, όφειλε να βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση έως και τις 17:35. Αντ’ αυτού, απουσίαζε αδικαιολόγητα σε άγνωστο σημείο του ξενοδοχείου κατά την κρίσιμη ώρα. Το δικαστήριο έκρινε πως η παρουσία της στην προβλεπόμενη θέση θα μπορούσε να αποτρέψει την είσοδο του παιδιού στην επικίνδυνη πισίνα.
Αντιθέτως, το δικαστήριο έκρινε πως δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για να θεμελιωθεί ποινική ευθύνη στους άλλους δύο κατηγορούμενους. Ειδικότερα, η προϊσταμένη των ναυαγοσωστών θεωρήθηκε πως δεν είχε άμεση γνώση της απουσίας της υφισταμένης της, ενώ ο υπεύθυνος λειτουργίας δεν μπορούσε να τεκμηριωθεί ότι παραβίασε με δόλο ή βαριά αμέλεια τις αρμοδιότητές του σχετικά με την κατανομή προσωπικού.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κρήτη: Διάσωση περίπου 50 μεταναστών ανοιχτά της Ιεράπετρας
Η λέμβος εντοπίστηκε αρχικά από εναέριο μέσο της Frontex και οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ.
ΝΔ: Ξεκίνησε η κατάρτιση του προγράμματος για τις εκλογές του 2027 – Στο επίκεντρο η «Ελλάδα του 2030»
Σύσκεψη στην Πειραιώς υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Κυρανάκη - Έως τις 15 Δεκεμβρίου οι προτάσεις των μελών μέσω ειδικής πλατφόρμας
Μπακογιάννη: «Εάν η ΝΔ δεν συγκεντρώσει 25%, δεν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες ο πρωθυπουργός;»
Η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε αναφορικά με το αν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, εάν η ΝΔ δεν κερδίσει αυτοδυναμία στις εκλογές.
Χαμός στο δικαστήριο με Φιλιππίδη και Μπιμπίλα: «Είσαι καραγκιόζης, γελοίε, σου έκανα παρέα γιατί σε λυπόμουν»
Ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά την ώρα που κατέθετε ο Σπύρος Μπιμπίλας και ξέσπασε εναντίον του – Η ένταση οδήγησε σε προσωρινή διακοπή της δίκης.
Κυριάκος Μητσοτάκης από τον «Δημόκριτο»: «Η κυβέρνηση συνομιλεί με το αύριο, άλλες πολιτικές δυνάμεις παραμένουν στο χθες»
Αιχμές του πρωθυπουργού προς την αντιπολίτευση κατά τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών - Έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τις προοπτικές της νέας γενιάς
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ομόφωνα αθώα η Τυχεροπούλου από το Πειθαρχικό της ΑΑΔΕ
Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ αθώωσε την Παρασκευή Τυχεροπούλου για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.