Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζήτησε να περάσει από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ώστε να ξεκινήσει διαδικασίες για αποφυλάκιση
Υποστηρίζει πως λόγω του αυτοάνοσου, δεν μπορεί να κινηθεί με ευκολία μέσα στην φυλακή - Το 2 σενάρια στην περίπτωση που η αναπηρία της ξεπερνά το 70%
Από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναμένεται να περάσει η Ρούλα Πισπιρίγκου ώστε στην περίπτωση που αποδειχθεί πως έχει αναπηρία άνω του 70%, να καταθέσει αίτηση για αποφυλάκιση ώστε να γυρίσει σπίτι της με «βραχιολάκι».
Λίγες ημέρες αφού όλο το πανελλήνιο είδε την Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο με μπαστούνι, ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει πως η κατάσταση υγείας της είναι σε κακή κατάσταση λόγω του σοβαρού αυτοάνοσου νοσήματος που την ταλαιπωρεί, τα τελευταία χρόνια.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε να εξεταστεί από το ΚΕΠΑ, πιστεύοντας πως η αναπηρία της είναι σε τέτοιο ποσοστό που θα της επιτρέψει την αποφυλάκιση. Οι γιατροί της αναφέρουν πως λόγω του αυτοάνοσου, υποφέρει από φρικτούς πόνους και δυσκολεύεται να κινηθεί.
Στην περίπτωση που η αναπηρία της ξεπερνά το 70%, «παραθυράκι» του νόμου μπορεί να της επιτρέψει την αποφυλάκιση από το κέντρο κράτησης. Σε Αυτήν την περίπτωση ή θα μεταβεί σε κάποιον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την περίπτωσή της είτε θα επιστέψει στο σπίτι της, έχοντας όμως «βραχιολάκι».
Σύμφωνα με την δικηγόρο της, Βάσω Πανταζή, ο λόγος που η καταδικασμένη, για τις δολοφονίες των 3 παιδιών της, θέλει να περάσει από εξέταση είναι γιατί νιώθει πως δεν μπορεί να κινηθεί άνετα στην φυλακή και θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της όπου νιώθει ασφαλής ώστε να συγκεντρώσει τις δυνάμεις της για τα εφετεία που έπονται.
Μέχρι και τώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα και υποστηρίζει πως δεν ευθύνεται για τους θανάτους των 3 κοριτσιών της.
«Η εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο δικαστήριο με το μπαστούνι, αποδεικνύει ότι τα προβλήματα υγείας της είναι υπαρκτά και σοβαρά. Το αυτοάνοσο την έχει οδηγήσει σε ακινησία, έχει πρόβλημα στην ισορροπία και την σταθερότητα. Πέρασε Ειδική Υγειονομική Επιτροπή εντός του καταστήματος κράτησης και της χορήγησε μπαστούνι για την μετακίνησή της. Έχει υποβληθεί αίτημα να περάσει ΚΕΠΑ για να διαπιστωθεί το ποσοστό αναπηρίας.
Το ποσοστό που οδηγεί σε τυχόν αποφυλάκιση πρέπει να περνά το 70%. Υπάρχουν ημέρες που δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι της. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της Επιτροπής για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες. Αν το κρίνει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, να μην συνεχίσει την κράτηση εντός της φυλακής αλλά σε κάποιο άλλο ειδικά διαμορφωμένο μέρος ώστε να πάρει την κατάλληλη θεραπεία. Υπάρχει σκέψη για κατ’ οίκον έκτιση, θα δούμε αν προβλέπεται για την δική της περίπτωση. Υποφέρει για τον θάνατο των παιδιών της και θέλει να αποδείξει πως δεν ευθύνεται για τον θάνατο των παιδιών της», ανέφερε συγκεκριμένα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Σπέτσες: Άγρια επίθεση σε πλοίαρχο κατά τη φόρτωση οχημάτων - Στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα το θύμα
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ζητεί η ΠΕΜΕΝ για τους αυτουργούς του αιματηρού συμβάντος στις Σπέτσες.
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης