Σφοδρή σύγκρουση Χήτα με Παππά στη Βουλή: «Πετάξτε έξω τον ανάγωγο ή αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το»
Στα ύψη ανέβηκε την Πέμπτη (30.04.2026) η ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής, με φόντο τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την εκλογή νέας ηγεσίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη να στηρίξει την υποψηφιότητα της Κατερίνας Συγγούνα για την προεδρία της Αρχής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χήτα, ο οποίος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «συμπλέει με τη ΝΔ» και επιτέθηκε προσωπικά στον Πέτρο Παππά.
«Έρχεται το ΠΑΣΟΚ και συμπλέει με τη ΝΔ. Εμείς τα κάνουμε, λέει, στο φως. Μιλάμε οι άνθρωποι δεν παίζονται. Μιλάμε για θράσος κανονικό», είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Χαριλάου Τρικούπη. Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς αντέδρασε από τα έδρανα, λέγοντας: «Εμείς δεν τα κάνουμε το βράδυ».
Ο Κώστας Χήτας, σύμφωνα με το newsit.gr, απάντησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους: «Ή πετάξτε τον έξω τον ανάγωγο κύριο ή, αν δεν μπορείτε να ακούσετε, βουλώστε το. Εδώ είναι το βήμα της Βουλής, το καταλάβατε;».
Η προεδρεύουσα Όλγα Γεροβασίλη παρενέβη, ζητώντας να σταματήσουν τα «διαπροσωπικά», ωστόσο η αντιπαράθεση συνεχίστηκε. «Με έχει διακόψει επτά φορές ο ανάγωγος», είπε ο Κώστας Χήτας, ενώ ο Πέτρος Παππάς διαμαρτυρήθηκε για τους χαρακτηρισμούς.
Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης συνέχισε, απευθυνόμενος στον Δημήτρη Μάντζο: «Μαζέψτε τον βουλευτή σας, τον εκ μεταγραφής βουλευτή σας. Και έχετε το θράσος, κύριε Μάντζο, που τα ψηφίζετε μέρα, να συμπλεύσετε με τη ΝΔ».
Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος αντέδρασε έντονα, καλώντας το προεδρείο να παρέμβει. «Του επιτέθηκε και του είπε να το βουλώσει. Αυτό είναι κοινοβουλευτική διαδικασία; Δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα εκφοβιστούμε», είπε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ο Σταύρος Φλώρος ξεκινάει δικαστικό αγώνα κατά του «Survivor» -Μηνύει την παραγωγή και ζητάει 100 εκατ. δολάρια
Σε δικαστικό αγώνα προχωράει ο Σταύρος Φλώρος κατά της παραγωγής του «Survivor», διεκδικώντας 100 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση μετά το σοβαρό ατύχημα στον Άγιο Δομίνικο.
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Βιολογικοί γονείς του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε βαλίτσα στην Κυψέλη ο 43χρονος και η 38χρονη, τι έδειξαν τα αποτελέσματα DNA
Οι κατηγορούμενοι είναι γονείς του νεκρού παιδιού, της 15χρονης και του 12χρονου - Ο 9χρονος είναι γιος της Γερμανίδας αλλά όχι του Έλληνα
Η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη για τον εορτασμό των 52 χρόνων από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την 3η Σεπτεμβρίου 1974 -Δείτε live
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη από το Ηράκλειο Κρήτης, με αφορμή τα 52 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έσκαψαν όλο τον κήπο και δεν βρήκαν την ηλικιωμένη -«Μένω δέκα χρόνια εδώ και δεν την είχα δει ποτέ», λέει γείτονας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση στον Μαραθώνα και τη γυναίκα που φέρεται να έθαψε τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού της, πριν από περίπου 10 χρόνια.
Καμία γυναίκα δεν θέλει να βγάλει στον κόσμο ένα τέτοιο παιδί, λέει η μάνα του 43χρονου από την Κυψέλη
Με κατηγορούν, λένε «τι μάνα είσαι εσύ», αλλά δεν είναι παιδί, είναι 43 χρονών - Εγώ ζω στη Γερμανία και έχω να έρθω στην Ελλάδα 12 χρόνια, λέει η μάνα του 43χρονου