Σήμερα η δεύτερη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 – Πώς υπολογίζεται το ποσό
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 και ώρα 18:00
Η δεύτερη δόση του Επιδόματος Παιδιού (Α21) καταβάλλεται σήμερα στους δικαιούχους. Η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω προπληρωμένης κάρτας, όπως ισχύει και για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και τα επιδόματα Γέννησης και Αναδοχής.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 θα παραμείνει ανοιχτή έως τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 και ώρα 18:00, δίνοντας τη δυνατότητα σε δικαιούχους να υποβάλουν νέες αιτήσεις. Μετά την καταβολή της δόσης, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για αιτήσεις που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.
Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί μέσω των ιστοσελίδων www.idika.gr ή opeka.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.
Πώς υπολογίζεται το ποσό του επιδόματος
Το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται με βάση:
- τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21 του 2025,
- και το οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2023.
Μετά την υποβολή της φετινής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος, θα ληφθούν υπόψη και τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2024, για τον υπολογισμό επόμενων πληρωμών.
Σημαντικές προϋποθέσεις και στοιχεία αίτησης
Μεταξύ των βασικών προϋποθέσεων είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προνήπιο έως και το Γυμνάσιο- καθώς και η επαρκής παρακολούθηση.
Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν:
- τα στοιχεία της σχολικής μονάδας,
- η τάξη φοίτησης του παιδιού,
- και ο Αριθμός Μητρώου μαθητή/μαθήτριας.
Εφόσον τα στοιχεία διασταυρωθούν επιτυχώς, η αίτηση προχωρά. Αν υπάρξει ασυμφωνία, ο αιτών θα πρέπει να επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Οι αιτήσεις που βρίσκονται σε «πρόχειρη» αποθήκευση δεν γίνονται αποδεκτές. Μόνο οι οριστικά υποβληθείσες και εγκεκριμένες αιτήσεις λαμβάνονται υπόψη.
Οι ημερομηνίες πληρωμών
- Η πληρωμή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
- Η τρίτη δόση θα πληρωθεί την Πέμπτη 31 Ιουλίου.
- Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 θα καταβληθεί την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.
- Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου.
- Η έκτη δόση θα εξοφληθεί παραδοσιακά πριν τα Χριστούγεννα, το διάστημα μεταξύ 19 και 24 Δεκεμβρίου 2025.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.