ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

SOS για το κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο στα Χανιά – «Είναι μία μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς»

SOS για το κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο στα Χανιά – «Είναι μία μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς»

«Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής», λέει ο Νίκος Τζανάκης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Κρήτης εξαιτίας κρούσματος ψώρας που εντοπίστηκε σε σχολείο στα Χανιά. «Είναι μία μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς» επεσήμανε ο Νίκος Τζανάκης ενώ τόνισε πως το περιστατικό χρειάζεται ειδική προσέγγιση.

Το κρούσμα ψώρας επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη 17/10 στο 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στα Χανιά, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στη σχολική μονάδα την Παρασκευή.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν πως πρόκειται για τη νορβηγική ψώρα.

«Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα»

«Είναι μία ειδική μορφή ψώρας που ανακαλύφθηκε στη Νορβηγία πριν 170 χρόνια. Είναι μία ειδική μορφή που προσβάλει ειδικούς πληθυσμούς. Μεταδίδεται πάρα πολύ εύκολα, ακόμα και με ένα τυχαίο άγγιγμα, με αντικείμενα και ρούχα.

Χρειάζεται προσεκτική επιδημιολογική προσέγγιση του χώρου που χρησιμοποίησε ο μαθητής» εξήγησε το πρωί της Δευτέρας 21/10 ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σημειώνεται πως δεν έχει εμφανιστεί άλλο κρούσμα νορβηγικής ψώρας, πέρα από τον συγκεκριμένο μαθητή. Στο σχολείο πραγματοποιήθηκε απολύμανση και σήμερα, Δευτέρα, θα λειτουργήσει κανονικά.


Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία, σταθερά δεύτερος ο Τσίπρας – «Μάχη» Καρυστιανού και ΠΑΣΟΚ για την 3η θέση
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δημοσκόπηση Marc: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία, σταθερά δεύτερος ο Τσίπρας – «Μάχη» Καρυστιανού και ΠΑΣΟΚ για την 3η θέση
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google