Σπίτι Μου 2: Από αύριο οι αιτήσεις, ποιοι πολίτες δικαιούνται φθηνά στεγαστικά δάνεια
Ξεκινά το πρόγραμμα με διευρυμένα ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια
Αυλαία σηκώνει αύριο (15.1.2025) η πλατφόρμα των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Σπίτι Μου 2 για την χορήγηση φθηνών στεγαστικών δανείων σε πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν την δική τους πρώτη κατοικία.
Ως δικαιούχοι για το Σπίτι Μου 2 λογίζονται όλοι οι πολίτες έως 50 ετών (ακόμα και με «κλεισμένα» τα 50) για σπίτια με αξία έως 250.000 ευρώ παρέχοντας στεγαστικό δάνειο στο 90% της αξίας.
Το επιτόκιο για το δάνειο θα είναι χαμηλό, περί του 2%, λόγω επιδότησης του κράτους.
Βασική διαφορά του νέου προγράμματος είναι και και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων. Ως ανώτατο όριο λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών, ο οποίος δεν πρέπει να ξεπερνά τις 20.000 ευρώ, αντί για 16.000 ευρώ που ίσχυε πριν για τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά. Σε οικογένεια με ένα παιδί το όριο είναι στα 32.000 ευρώ εισόδημα.
Αντίστοιχα, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο εισοδήματος ανέρχεται στα 31.000 ευρώ και 5.000 ευρώ ανά παιδί, φτάνοντας θα φτάσει στα 36.000 ευρώ.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μητσοτάκης για το Εθνικό Πρότυπο Κέντρο για την Άνοια στο Περιστέρι: Να καταπολεμήσουμε ένα στίγμα που συνοδεύει μια νόσο που καλπάζει
«Η ευεργεσία είναι ταυτισμένη με την ιστορία του ελληνικού έθνους», είπε ο πρωθυπουργός - Η πρωτοβουλία φιλοδοξεί να ενισχύσει ουσιαστικά την πρόληψη, τη διάγνωση και τη φροντίδα των ασθενών
Lidl Ελλάς: Με το πιο οικονομικό καρότσι, παραμένει σταθερά δίπλα στο ελληνικό νοικοκυριό με διπλή δέσμευση εξοικονόμησης
Ανεξάρτητη έρευνα επιβεβαιώνει το χαμηλότερο συνολικό κόστος αγορών, ενώ η εταιρεία συνεχίζει να απορροφά την αξία του ΦΠΑ για ακόμη έναν μήνα.
Βάγια Νέστορα: Στον ανακριτή οι 4 κατηγορούμενοι για την φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη - Πήραν προθεσμία οι 2
Συμπληρωματική κατάθεση δίνουν την Παρασκευή οι 2 φυσικοί αυτουργοί.
Ρέθυμνο: Αγνοείται κτηνοτρόφος στις Καρίνες – Η κακοκαιρία δυσκολεύει την επιχείρηση εντοπισμού του
Τα ίχνη του χάθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, ενώ μετέβαινε στο μαντρί του.
Κουνάβι προκάλεσε… μπλακ άουτ σε τμήμα της πόλης των Σερρών!
Εισέβαλε σε υποσταθμό υψηλής στάθμης του ΔΕΔΔΗΕ και προκάλεσε ακαριαίο βραχυκύκλωμα, βυθίζοντας στο σκοτάδι πολλά τετράγωνα.