Στη ΜΕΘ παραμένει ο 15χρονος που έπαθε θερμοπληξία και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση ήπατος στο Τορίνο
Ορόσημο για την κατάστασή του είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις.
Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο στο Τορίνο νοσηλεύεται ο 15χρονος Δημήτρης μετά την επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος, η οποία έγινε ύστερα από πρόβλημα που του παρουσιάστηκε από θερμοπληξία.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου στο Τορίνο είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο μετά την μεταμόσχευση. Ο 15χρονος Δημήτρης βρίσκεται σε καταστολή και ακόμα δεν έχουν μπει στη διαδικασία να τον ξυπνήσουν.
Ορόσημο για την κατάστασή του είναι οι επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ στο μεσοδιάστημα θα υποβληθεί σε μια σειρά από εξετάσεις.
Μετά από μια αποθεραπεία 6 μηνών οι γιατροί θα είναι σίγουροι ότι το μόσχευσμα έχει «αφομειωθεί» από τον οργανισμό του 15χρονου και πλέον θα μπορεί να ζει μια φυσιολογική ζωή.
Το χειρουργείο ξεκίνησε χθες (30.07.2025) λίγο πριν τις 9 το πρωί και διήρκεσε περίπου 8,5 ώρες, ενώ οι Ιταλοί γιατροί ανέφεραν ότι η επέμβαση πήγε καλά.
Ο 15χρονος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ στο Τορίνο έχοντας υποστεί οξεία ηπατική ανεπάρκεια, αποτέλεσμα της θερμοπληξίας που υπέστη την περασμένη Πέμπτη όταν έκανε πεζοπορία στο Μέτσοβο. Πάσχει από μία σπάνια διαταραχή, αυτή της ανιδρωσίας, δηλαδή δεν ιδρώνει, γεγονός που τον κάνει ευάλωτο σε υψηλές θερμοκρασίες.
Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου, στη συνέχεια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και μετά στο νοσοκομείο του Ρίου και τέλος στο Τορίνο. Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες και έγινε η μεταμόσχευση.
Πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συνελήφθη στην Αρτέμιδα μεθυσμένος οδηγός που απείλησε με μαχαίρι αστυνομικούς μετά από τροχαίο
Ο 25χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα οχήματα.
Περιστέρι: Συγκλονιστική μαρτυρία για την υπόθεση με την ατροπίνη – «Ο 41χρονος μας έλεγε “με φαρμακώνει” και δεν τον πιστεύαμε»
«Η 41χρονη δηλητηρίασε την πεθερά της, η μητέρα του γιατρού έβλεπε ξανθιά γυναίκα στο νοσοκομείο και ήθελε να ορμήσει, την περνούσε για τη νύφη της» λέει συγγενής του 41χρονου.
Νέα επίθεση Σαμαρά σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Παρέμβαση του κράτους για την ανακούφιση νοικοκυριών – «Τα έκανα ακόμη και με μνημόνια»
Πρόταση για μείωση του ανώτατου ΦΠΑ από 24% σε 23% και της φορολογίας στην εστίαση - Αιχμές για τα υπερπλεονάσματα
Υπόθεση Μαζωνάκη: Entonox και Dexdor οι αναισθητικές ουσίες που ζητούσε η γιατρός από την αναισθησιολόγο – Τα μηνύματα που αντάλλασσαν
Εξετάζεται το αν η αναισθησιολόγος προμήθευε παράνομα τις ουσίες στην γιατρό - Οι αντιφάσεις, η συνεργασία τους και το «δεν ήξερα» της 61χρονης
«Δαίδαλος»: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εθνικό υπερυπολογιστή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Παπαστεργίου εγκαινίασαν τη νέα υποδομή στο Λαύριο, με υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops και εφαρμογές στην έρευνα και την Τεχνητή Νοημοσύνη.