Στη Θεσσαλονίκη για τις πρώτες κοινωνικές κατοικίες η Μιχαηλίδου: «Κανένας συμπολίτης μας χωρίς αξιοπρεπή στέγη»
Πρόκειται για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες».
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των πρώτων κοινωνικών κατοικιών για ευάλωτα νοικοκυριά στη χώρα. Πρόκειται για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες», που αξιοποιεί ανενεργό στεγαστικό απόθεμα και το παραδίδει άμεσα προς χρήση.
«Η κοινωνική στέγαση αποδίδει πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα. Ήδη έχουν παραδοθεί 30 ανακαινισμένα διαμερίσματα και ξεκινά η εγκατάσταση των πρώτων ωφελούμενων, οι οποίοι κάνουν ένα καθοριστικό βήμα κοινωνικής και επαγγελματικής επανένταξης. Με κάθε νέα κατοικία που παραδίδουμε, πλησιάζουμε τον στόχο μας: Κανένας συμπολίτης μας χωρίς αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη. Αξιοποιούμε ανενεργά ακίνητα, κινητοποιούμε συνεργασίες κεντρικής κυβέρνησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετατρέπουμε ένα χρόνιο πρόβλημα σε συγκεκριμένες λύσεις, πραγματικές ευκαιρίες επανεκκίνησης για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή», δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.
Όπως σημειώνει το υπουργείο, πρόκειται για πρόγραμμα με απτά αποτελέσματα: Ήδη έχουν υπογραφεί 5 μισθωτήρια, με 11 ωφελούμενους στεγασμένους. Με τα εγκαίνια υπογράφεται ακόμα ένα μισθωτήριο, ενώ δρομολογείται η ένταξη 17 επιπλέον ωφελούμενων σε 11 νέα ακίνητα. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των 40 κατοικιών έως τέλος Μαρτίου 2026.
Δικαιούχοι του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες» είναι ευάλωτα νοικοκυριά όπως άστεγοι, άτομα σε επισφάλεια στέγασης, μονογονεϊκές οικογένειες και θύματα έμφυλης βίας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η υπουργός θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια των διαμερισμάτων και θα επισκεφθεί διαμέρισμα όπου διαμένει μονογονεϊκή οικογένεια, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, για την πορεία του προγράμματος «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες».
Η στεγαστική και κοινωνική πολιτικής της κυβέρνησης δίνει δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν βιώσει βία, αποκλεισμό ή ακραίες δυσκολίες, προσφέροντάς τους σταθερότητα, ασφάλεια και ελπίδα για το μέλλον.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Μου έλεγε ότι την είχε βάλει σε ίδρυμα», λέει ο γιος της 68χρονης που έθαψε τη μητέρα της για να εισπράττει την σύνταξη
«Τώρα είμαι κι εγώ ανακατεμένος χωρίς να γνωρίζω», είπε μεταξύ άλλων στο newsit.gr
Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: «Τύλιξα το μωρό με σακούλες και το έβαλα στον καταψύκτη» – Όλη η απολογία του 43χρονου
Οι Ιλουμινάτι, η εκδίκηση και η μαστροπεία - Όσα είπε στις αρχές ο 43χρονος για το νεκρό μωρό, την σύζυγό του και τον 26χρονο Αφγανό
Κώστας Καραμανλής: Θα παρουσιάζει βιβλίο για Δομάζο-Αντωνιάδη την ώρα που ο Μητσοτάκης θα μιλάει στη ΔΕΘ
Ο Κώστας Καραμανλής θα συμμετάσχει στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπλιάτκα "Ο Στρατηγός και ο Κανονιέρης – Ο Κοντός και ο Ψηλός
Κυψέλη: Ο 43χρονος «τα ρίχνει» στην επιλόχειο κατάθλιψη της 38χρονης – «Έσκασε η κοιλιά του βρέφους, τα παιδιά είδαν τι έγινε»
«Μετά από τον θάνατο του μωρού η γυναίκα μου την άλλη μέρα συνήλθε, ήταν μια χαρά και το παρατήρησαν και τα παιδιά που είπαν ότι "η μαμά είναι πάλι καλά"» λέει ο 43χρονος
Γρεβενά: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ φορτωμένο ξύλα και σκοτώθηκε
Πυροσβέστες απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις της την άτυχη γυναίκα
Με διάβημα απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το χωροταξικό – «Ανυπόστατοι οι τουρκικοί ισχυρισμοί»
Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο έχει καθοριστεί σαφώς και οριστικώς από τα σχετικά διεθνή συμβατικά κείμενα, αναφέρει μεταξύ άλλων.