Στην Ισπανία τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης, θα συναντηθεί με τον Σάντσεθ και τον βασιλιά Φελίπε
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία σε διμερές επίπεδο εδώ και 13 χρόνια.
Στη Μαδρίτη θα μεταβεί αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Πέδρο Σάντσεθ, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαδρίτη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία σε διμερές επίπεδο εδώ και 13 χρόνια και σηματοδοτεί τη βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και του εμπορίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια διεθνή συγκυρία πολλαπλών προκλήσεων. Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να κυριαρχήσουν ζητήματα διεθνούς, περιφερειακής και ευρωπαϊκής ατζέντας, με έμφαση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.
Ελλάδα και Ισπανία, δύο χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και της Μεσογείου, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση, ενώ έχουν συγκλίσεις απόψεων σε ζητήματα που αφορούν τον προϋπολογισμό της ΕΕ και την ανάγκη στήριξης της Πολιτικής Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς και την ανάγκη κοινών ευρωπαίκών επενδύσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στη βάση των εκθέσεων Ντράγκι και Λέτα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αιχμές Άδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα από τον ΙΣΑ
Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής.
Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κυβερνητική πρόταση, άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και μήνυμα κατά των προσωπικών στρατηγικών
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ έθεσε ως εκλογικό στόχο την πρωτιά, υπερασπίστηκε το οικονομικό του πρόγραμμα και παρουσίασε τους όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης - Η αυτοκριτική για το παρελθόν, τα 12 μίλια και οι αιχμές κατά Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης: Η ασφάλεια ερευνά τον θάνατο του τραγουδιστή – Πρόσωπο κλειδί ο γιατρός που του έκανε τη θεραπεία
Το newsit.gr επικοινώνησε με τον γιατρό που δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να πει - Εξετάζεται αν η θεραπεία μπορούσε να γίνει σε ιδιωτικό ιατρείο
Δημοσκόπηση GPO: Στο 30,6% η ΝΔ, στο 16% η ΕΛ.ΑΣ. στο 12,8% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Κοστολογημένο και ρεαλιστικό θεωρεί το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη το 44,6%, του Α. Τσίπρα το 20,4% και του Ν. Ανδρουλάκη το 24,9%.
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα συγκινητικά «αντίο» του καλλιτεχνικού κόσμου
Συγκλονίζουν οι αναρτήσεις τους...
Πώς πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: Πήγε για πλασμαφαίρεση σε ιδιωτική κλινική στο Κολωνάκι και υπέστη ανακοπή
Πώς κατέληξε νεκρός ο Γιώργος Μαζωνάκης - Έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια πλασμαφαίρεσης σε ιδιωτική κλινική - Το τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ και η μάχη γιατρών και διασωστών να τον επαναφέρουν