Στο αυτόφωρο μητέρα ανήλικου που συμμετείχε στον βανδαλισμό σχολείου στη Γλυφάδα
«O λογαριασμός θα πάει στο τέλος στους ενόχους και εφόσον είναι ανήλικοι, στους γονείς ή κηδεμόνες τους» αναφέρει ο δήμαρχος Γλυφάδας.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η μητέρα ενός εκ των ανήλικων δραστών από τα νότια προάστια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τη λεηλασία και τον βανδαλισμό σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και όπως αναφέρει το protothema.gr, οι δράστες παραβίασαν την κεντρική πύλη του σχολείου και στη συνέχεια εισέβαλαν στο γραφείο του διευθυντή. Από τον χώρο αυτό αφαίρεσαν χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί για σχολική εκδρομή, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περίπου 8.000 ευρώ.
Επιπλέον, από την αίθουσα των καθηγητών εκλάπησαν έξι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ενώ στο εσωτερικό του σχολείου καταγράφηκαν εκτεταμένες φθορές σε υποδομές και εξοπλισμό.
Η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί αύριο, με την κατάθεση αγωγών από τα εμπλεκόμενα μέρη. Συγκεκριμένα, η διευθύντρια του σχολείου πρόκειται να κινηθεί νομικά για το ποσό των 8.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Γλυφάδας θα προχωρήσει σε ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο σχολικό συγκρότημα.
Δήμαρχος Γλυφάδας : O λογαριασμός θα πάει στο τέλος στους ενόχους και εφόσον είναι ανήλικοι, στους γονείς ή κηδεμόνες τους
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δημοτική Αρχή, οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική πύλη του συγκροτήματος, κινήθηκαν στο εσωτερικό, όπου προέβησαν σε κλοπές και καταστροφές.
«Παραβίασαν το γραφείο του διευθυντή, απ' όπου αφαίρεσαν σημαντικό χρηματικό ποσό, ενώ από την αίθουσα των καθηγητών σήκωσαν συνολικά έξι ηλεκτρονικούς υπολογιστές, πλήττοντας καίρια τις υποδομές του σχολείου. Πέρα από την κλοπή, οι άγνωστοι προκάλεσαν εκτεταμένους βανδαλισμούς», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου και προσθέτει πως θα προχωρήσει άμεσα στις εργασίες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να είναι έτοιμο το σχολείο για λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα.
Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ξεκαθάρισε ότι ο δήμος θα κινηθεί νομικά κατά των δραστών.
«Θα αξιοποιήσουμε τις κάμερες της περιοχής, μαρτυρίες περιοίκων και περαστικών, θα συνεργαστούμε με την Αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές και στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανικολάου και στη συνέχεια τόνισε: «Όλες τις ζημιές και τις φθορές και τις απώλειες θα τις αποκαταστήσουμε.
Από αύριο κιόλας, ώστε να είναι όλα έτοιμα την προσεχή Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία. Παράλληλα θα κάνουμε αγωγές και μηνύσεις. Και ο λογαριασμός θα πάει στο τέλος στους ενόχους και εφόσον είναι ανήλικοι, στους γονείς ή κηδεμόνες τους».
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Εξαφανίστηκε 17χρονη από το Αιγάλεω – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ ζακέτα, μπεζ παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Τα δύο ενδεχόμενα είναι είτε να μην έδωσαν αδρεναλίνη ή να έδωσαν όταν είχε καταλήξει»
Υπό διερεύνηση η προμήθεια των ουσιών, το πρόσωπο και οι συνθήκες που βρέθηκαν στον ιατρείο της Καρνεάδου.
Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πέλλα με λεία 220 χρυσές λίρες, χρήματα και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ – Τους είπαν να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα.
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.
Πτώση αεροσκάφους στην Πιερία: Πιλότος καναντέρ και πατέρας 4 παιδιών ο 41χρονος – «Είχε εμπειρία, έσβηνε φωτιές», λένε η αδερφή και ο πατέρας του
Οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή του μικρού αεροπλάνου είναι ένας 41χρονος πιλότος Canadair και ένας 58χρονος - Διερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας
Ανδρουλάκης στην ομιλία του για τα 45 χρόνια από τη νίκη του 1981: Ούτε τρίτη θητεία αλαζονείας, ούτε δεύτερη ευκαιρία στην αποτυχία
Παρόντες Γ. Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης, βουλευτές και στελέχη - Η επετειακή πολιτική ομιλία έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» για την επέτειο της εκλογικής νίκης στις 18 Οκτωβρίου 1981