Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια στη Νέα Κερασιά
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δύο ελικόπτερα μάχονται με τις φλόγες υπό τη συνεχή επίβλεψη drone.
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά στη Νέα Κερασιά του Δήμου Θερμαϊκού. Το μέτωπο καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται διάσπαρτες κατοικίες.
Η ανταπόκριση των αρχών ήταν ακαριαία, με 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα να ρίχνονται στη μάχη. Από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα για τον περιορισμό της φωτιάς, ενώ πολύτιμη συνδρομή παρέχουν και οι υδροφόρες του δήμου.
#Πυρκαγιά σε Χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Κερασιά, του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Κινητοποιήθηκαν 25 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 2ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 13, 2026
Το ΕΣΚΕΔΙΚ παρακολουθεί αδιάκοπα την πορεία της πυρκαγιάς, λαμβάνοντας ζωντανή εικόνα από drone με οπτική και θερμική κάμερα για τον καλύτερο συντονισμό των δυνάμεων.
Στο σημείο μεταβαίνει ήδη το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να διερευνήσει τα ακριβή αίτια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ρόδος: Φορτηγό πλοίο μπλόκαρε το λιμάνι της Καμείρου Σκάλας – Στα ανοιχτά επιβατηγό με 120 άτομα και μία έγκυο
Αναστάτωση στο λιμάνι της Καμείρου Σκάλας, καθώς φορτηγό πλοίο που μεταφέρει ελαφρόπετρα φέρεται να έχει καταλάβει χωρίς άδεια την προβλήτα.
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Μαζωνάκη: «Κλαίω συνέχεια, δικαίωση για το παιδί μου»
Συντετριμμένη η Κλειώ Μαζωνάκη μίλησε για τον θάνατο του γιου της, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά.
Κατάθεση «φωτιά» της 19χρονης κόρης του γιατρού της Καρνεάδου: «Ο πατέρας μου είχε δρομολογήσει την πρόσληψη αναισθησιολόγου»
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαζωνάκη μετά τις αποκαλύψεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγου από τον προφυλακισμένο πατέρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
Περιστέρι: «Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της – Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης.
Άγιος Παντελεήμονας Αττικής: Σοκαριστικό βίντεο - Ληστές χτυπούν ηλικιωμένο με σιδερόβεργα για μία αλυσίδα
Το θύμα έκανε αμέριμνο βόλτα με τον σκύλο του στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι δύο άνδρες τον προσέγγισαν κρατώντας μεταλλική βέργα.