ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης ζητά συνέδριο και εκλογή προέδρου «κόντρα» σε Δούρου και Παππά
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες ως τη «μόνη και τελευταία μας ευκαιρία».
Ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Παύλος Πολάκης την Παρασκευή (16.10.2026). Ο τομεάρχης Διαφάνειας και βουλευτής Χανίων του κόμματος ζήτησε συνέδριο και εκλογή προέδρου. Τη διαφωνία τους φέρονται να έχουν εκφράσει ήδη, η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς.
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Παρασκευή ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο (17.10.2026) ο Παύλος Πολάκης ζητά να συγκληθεί συνέδριο του κόμματος και να δρομολογηθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου έως τον Ιανουάριο.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, αρνητικά βλέπουν την πρόταση τόσο η πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, όσο και ο γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής, Νίκος Παππάς.
Ο βουλευτής Χανίων χαρακτήρισε την προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες ως τη «μόνη και τελευταία μας ευκαιρία», προτείνοντας τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου για την επισημοποίηση των υποψηφιοτήτων, ώστε να ακολουθήσει η ψηφοφορία.
Παράλληλα, ο κ. Πολάκης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο του 2026 ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μέσο όρο μόλις 1,44%.
Η πρόταση του Παύλου Πολάκη συνάντησε την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. Παρ’ όλα αυτά, η ανταλλαγή απόψεων εξελίχθηκε σε χαμηλούς τόνους.
Ο Χανιώτης βουλευτής αναμένεται να επαναφέρει το αίτημά του και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Η συνεδρίαση του οργάνου πραγματοποιείται με φόντο τον απολογισμό των πρώτων τριών μηνών της συλλογικής μορφής ηγεσίας που ανέλαβε μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Μαζωνάκη: «Κλαίω συνέχεια, δικαίωση για το παιδί μου»
Συντετριμμένη η Κλειώ Μαζωνάκη μίλησε για τον θάνατο του γιου της, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά.
Κατάθεση «φωτιά» της 19χρονης κόρης του γιατρού της Καρνεάδου: «Ο πατέρας μου είχε δρομολογήσει την πρόσληψη αναισθησιολόγου»
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μαζωνάκη μετά τις αποκαλύψεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγου από τον προφυλακισμένο πατέρα.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέα μέτρα από τις Βρυξέλλες – Δεν θα ρίξουμε τη χώρα στα βράχια λόγω εκλογών απάντησε στην αντιπολίτευση
«Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και πολιτική συνοχή - «Τα γαλάζια γράμματα έχουν συχνά σημαντική ανταπόκριση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε για το μεταναστευτικό
Περιστέρι: «Μου είπε ότι του έβαλε λιβάνι, όχι ατροπίνη» λέει φίλη της 41χρονης που δηλητηρίαζε τον πρώην σύζυγό της – Βίντεο με τον γιατρό να καταρρέει
«Η νοσηλεύτρια μου είπε ότι μια ρασοφορεμένη της πούλησε λιβάνι λέγοντάς της ότι μπορείς να το φας» αποκαλύπτει η φίλη της 41χρονης.
Άγιος Παντελεήμονας Αττικής: Σοκαριστικό βίντεο - Ληστές χτυπούν ηλικιωμένο με σιδερόβεργα για μία αλυσίδα
Το θύμα έκανε αμέριμνο βόλτα με τον σκύλο του στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν οι δύο άνδρες τον προσέγγισαν κρατώντας μεταλλική βέργα.
Ένας τραυματίας στην Πάτρα μετά από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Το ένα όχημα κατέληξε αναποδογυρισμένο
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους οδηγούς παραβίασε πινακίδα STOP.