Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εξυπηρετούν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τι προβλέπει η ΚΥΑ
Η απόφαση αφορά σε όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εκτός από εκείνα του υψηλού κόστους, του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και των σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
Από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία θα εξυπηρετούνται πλέον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη και του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνου Πετραλιά, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα εκτελεί πλέον και συνταγές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των μελών των οικογενειών τους.
Τα στελέχη θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και συμμετοχές που ισχύουν για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.
Η απόφαση αφορά σε όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα εκτός από εκείνα του υψηλού κόστους, του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και των σκευασμάτων ειδικής διατροφής.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης θα δημιουργήσει κατηγορία ασφαλισμένων με τον όρο «Ασφαλισμένοι Ενόπλων Δυνάμεων», ώστε να εκδίδονται ηλεκτρονικές συνταγές και να εκτελούνται με ενιαία διαδικασία, όπως οι υπόλοιπες συνταγές που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ.
«Η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Με τη δυνατότητα εκτέλεσης συνταγών των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους μέσω του ΕΟΠΥΥ, εξασφαλίζουμε ευκολότερη, ταχύτερη και πιο δίκαιη εξυπηρέτηση. Η ενιαία ηλεκτρονική διαδικασία μειώνει τη γραφειοκρατία και ενισχύει τη διαφάνεια στο σύστημα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ως υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρώπινο Εθνικό Σύστημα Υγείας που σέβεται και στηρίζει κάθε πολίτη και κάθε ένστολο που υπηρετεί τη χώρα», επισήμανε.
«Με την απόφαση αυτή και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, τα Στελέχη της μεγάλης οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται και από τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικά φαρμακεία, πέραν των στρατιωτικών. Η στήριξη των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι για εμάς αποστολή», δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Θανάσης Δαβάκης.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό, Θάνο Πετραλιά, για την άψογη συνεργασία και τη βούληση για την επίλυση αυτού του ζητήματος», κατέληξε.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Αντιδράσεις των κομμάτων για την πρόθεση του να κατέβει στις εκλογές – «Πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής»
Το ερώτημα της συμμετοχής στις επόμενες εκλογές και οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Κεραμεικό για τα εγκαίνια των έργων αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, επισημαίνοντας ότι διατίθενται 350 εκατομμύρια ευρώ για περισσότερα από 100 διαφορετικά έργα
Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: Νόμιμο το SMS του υπουργείου Μεταφορών για την έξοδο της 28ης Οκτωβρίου 2025
«Ήταν αναγκαία για την άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών», αναφέρει η απόφαση
Ο Γιώργος Φλωρίδης θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές – Κατεβαίνει στην Α’ Θεσσαλονίκης
Στη μάχη του σταυρού ο υπουργός Δικαιοσύνης, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν το χωράει το μυαλό μου, ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών», λέει η αδερφή του Μαρία
Η Μαρία Μαζωνάκη μίλησε αποκλειστικά στο Live News και μεταξύ άλλων είπε ότι δεν γνώριζε για την εν λόγω διαδικασία
Ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε υποβληθεί σε υδροθεραπεία μια μέρα πριν πεθάνει: Απαγορευτικός ο συνδυασμός της με την πλασμαφαίρεση
Η υδροθεραπεία μπορεί να προκαλέσει μεταβολές στο σώμα, ενώ αν ένας οργανισμός είναι αφυδατωμένος και υποβληθεί και σε πλασμαφαίρεση, υπάρχει υψηλός κίνδυνος υπότασης