Τεκτονική διάρρηξη η πιθανή αιτία των ρηγματώσεων στις Βούτες, σύμφωνα με τον Λέκκα - Ζημιές σε 20 σπίτια, 7 τα ακατάλληλα
Χαρακτήρισε τις ζημιές που έχουν προκληθεί μικρές, ελεγχόμενες και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία
Παρουσία του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πραγματοποιείται η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Λέκκας ενημέρωσε για τις δύο ρηγματώσεις μήκους 150 μέτρων στις Βούτες Ηρακλείου, λέγοντας ότι διερευνάται αν πρόκειται για εδαφική διάρρηξη, για κατολίσθηση, για περιστροφική ολίσθηση, για διαφορική καθίζηση ή για ρευστοποίηση των εδαφών. «Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Πιθανότατα πρόκειται για μια τεκτονική διάρρηξη, όχι από σεισμό, όμως, από άλλους λόγους» πρόσθεσε, «με κάθε επιφύλαξη».
Χαρακτήρισε τις ζημιές που έχουν προκληθεί μικρές, ελεγχόμενες και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία.
Στην περιοχή ωστόσο έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων, με μερίδα πολιτών να σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι άκουγαν κάποιους θορύβους, δεν αντιλήφθηκαν εξαρχής ότι δημιουργούνταν αυτές οι ρηγματώσεις.
Ο πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στην περιοχή θα συνεχιστεί η παρακολούθηση και πως ιδιαίτερη σημασία έχει η παρατήρηση και των επόμενων μετρήσεων προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραμορφώσεις, μετά την καταγραφή από τα drones και τα συστήματα υψηλής ευκρίνειας.

eurokinissi

eurokinissi
Ζημιές σε 20 σπίτια, 7 τα ακατάλληλα
Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, αποτελούμενο από έξι πολιτικούς μηχανικούς, πραγματοποίησε νωρίτερα ελέγχους σε κτήρια και οικίες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ζημιές έχουν σημειωθεί σε περίπου 20 σπίτια, από τα οποία τα επτά κρίθηκαν δυνητικά ακατάλληλα και ζητήθηκε προσωρινή εκκένωση. Οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο μιας παιδικής χαρά.
Η δημοτική αρχή ζητά να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Θα γίνει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης. Θα υποβληθεί το αίτημα από τον κ. δήμαρχο στην Γενική Γραμματεία και η Γενική Γραμματεία είναι θετική στο να κηρυχθεί η περιοχή» είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο συγκινητικός λόγος του Μητροπολίτη Νίκαιας στο μνημόσυνο – «Ευαίσθητη ψυχή και παιδί του Θεού»
Επιλέγοντας στίχους από τραγούδι του Γιώργου Μαζωνάκη, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε και στον αιφνίδιο θάνατό του.
Μητσοτάκης για Σύνοδο Κορυφής: Τρεις ελληνικές προτάσεις γίνονται ευρωπαϊκές πολιτικές, κρατάμε δυνάμεις για τους δύσκολους μήνες που έχουμε μπροστά μας
Ο πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης κατά 40 λεπτά το λίτρο, στην αύξηση του επιδόματος θέρμανσης κατά 30%, καθώς και στη μείωση των τιμών της βενζίνης και του diesel έως τις 31 Οκτωβρίου.
Πλήθος κόσμου στη Νίκαια για το μνημόσυνο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι αδελφές του τραγουδιστή
Στο σημείο έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία.
Ο θάνατος Μαζωνάκη επήλθε από κοκτέιλ κατασταλτικών που του έδωσαν στο ιατρείο στο Κολωνάκι - Τι δείχνουν οι 8 ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό του
Το κρίσιμα στοιχείο που ολοκληρώνει την εικόνα όσων συνέβησαν στην Καρνεάδου είναι ο εντοπισμός συνδυασμού ουσιών που εντείνουν την καταστολή - Ανοίγει ο δρόμος για διεύρυνση των κατηγοριών εις βάρος των δύο προφυλακισμένων ιατρών
«Σταμάτησε η καρδούλα της Μιλού στην αγκαλιά μου»: Η σπαρακτική ανακοίνωση του Tiktoker για το σκυλάκι του που πέθανε
Ο Γρηγόρης Κορπίδης με ένα νέο βίντεο έκανε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ένα σκυλί που είχε καταγράψει τη... δική του πορεία στα social media - Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ελευθερία Ελευθερίου και αρκετοί ακόμα ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια
Τακάακι Νεμότο: Ο Ιάπωνας διπλωμάτης που αποχαιρετά την Ελλάδα με Καβάφη και σε άπταιστα ελληνικά
«Σαν έτοιμος από καιρό σαν θαρραλέος, αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που φεύγει», έγραψε στο Instagram ο αναπληρωτής επικεφαλής της πρεσβείας της Ιαπωνίας