Θάνατος 19χρονης: "Θα εμπλακούν κι άλλα άτομα" – "Ήταν όλοι οι γιατροί στη θέση τους", λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
"Θα έχουμε νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες τα οποία ίσως οδηγήσουν σε εμπλοκή άλλων προσώπων", είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Δρακουλόγκωνας.
Πιθανή διεύρυνση του κύκλου των εμπλεκομένων αναμένονται στην υπόθεση της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Παναγιώτη Δρακουλόγκωνα, ο οποίος μιλώντας στο ΕΡΤnews επισήμανε ότι η κύρια ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδέχεται να φέρει στο φως κρίσιμα δεδομένα για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό της. Tαυτόχρονα επιβεβαίωσε ότι "όλοι οι γιατροί ήταν στις θέσεις τους στο νοσοκομείο, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το περιστατικό".
"Εκτιμούμε ότι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, τα οποία ίσως οδηγήσουν και σε εμπλοκή και άλλων ατόμων", ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τη διαδικασία της κύριας ανάκρισης "θα λάμψει η αλήθεια για το τι ακριβώς έχει συμβεί".
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση, χωρίς ωστόσο να δώσουν πλήρη εικόνα: "Σε μεγάλο βαθμό, προφανώς, θα φωτίσουν πτυχές της τραγωδίας, αλλά όχι απόλυτα".
Να διερευνηθούν και οι προηγούμενες μέρες
Αναφερόμενος στις συνθήκες πριν τη νοσηλεία και τον θάνατο της 19χρονης, ο κ. Δρακουλόγκωνας τόνισε την ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε: "Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω οι προηγούμενες ώρες ή ακόμη και ημέρες, για να δούμε πώς φτάσαμε σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο και με ποιους όρους και προϋποθέσεις".
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Δρακουλόγκωνας έκανε λόγο για πρόσωπα που ενδέχεται να συνδέονται με την υπόθεση, είτε μέσω φυσικής παρουσίας είτε μέσω επικοινωνιών: "Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που κινούνται στον χώρο ή έχουν τηλεφωνικές και διαδικτυακές επαφές με τα συγκεκριμένα άτομα", σημείωσε, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Τι είπε για τους γιατρούς
Σε ό,τι αφορά τη νοσηλεία της Μυρτώς, ο δικηγόρος μετέφερε την ενημέρωση που είχε από τη μητέρα της, επιβεβαιώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή υπήρχε παρουσία ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο όπου κατέληξε η 19χρονη: "Η μητέρα μού επιβεβαίωσε ότι ήταν όλοι στις θέσεις τους, γιατροί και εργαζόμενοι, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το περιστατικό".
Να σημειωθεί ότι με ανάρτηση ο υπουργός Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε περιγράψει τι συνέβη τα τελευταία λεπτά πριν καταλήξει η ανήλικη, την οποία είχαν εγκαταλείψει οι τρεις κατηγορούμενοι σε μια πλατεία στο Αργοστόλι.
"Λίγο πριν τις 05:00 μπήκε με σειρήνα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο. Αμέσως αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του περιστατικού οι υγειονομικοί του νοσοκομείου. Πρώτος ήρθε σε επαφή ο αγροτικός ιατρός που εφημέρευε και σε λιγότερο από ενάμιση λεπτό ήταν κάτω στα επείγοντα ο εφημερεύων καρδιολόγος και σε λιγότερο από 7 λεπτά ο εφημερεύων αναισθησιολόγος. Έγιναν όλες οι απαραίτητες προσπάθειες (ΚΑΡΠΑ, διασωλήνωση, χορήγηση αδρεναλίνης και λοιπών φαρμάκων) αλλά δυστυχώς η Μυρτώ είχε φτάσει στο νοσοκομείο με τις τελευταίες της ανάσες και δεν κατέστη δυνατή η διάσωσή της".
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κακοκαιρία στην Κρήτη: Μεγάλο πρόβλημα στις πτήσεις – Καθηλωμένα τα αεροπλάνα στο Ηράκλειο
Η δυνατή καταιγίδα έφερε καθυστερήσεις και αλλαγές σε δεκάδες πτήσεις - Αεροπλάνα κατευθύνθηκαν σε Αθήνα, Χανιά, Ρόδο, ακόμη και στο Μπόντρουμ
Μαζωνάκης: Οι γιατροί, πριν μία εβδομάδα, κατήγγειλαν το μισθωτήριο του ακινήτου στην Καρνεάδου για να μη δίνουν ενοίκιο
"Υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Υπάρχει προσπάθεια να κρυφτούν ίχνη και δεν είναι η μόνη συγκαλυπτική ενέργεια", ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαζωνάκη.
Ναύπακτος: Αγριογούρουνα μπήκαν σε αυλή σπιτιού για να βρουν τροφή – Βίντεο
Κάτοικοι και παραγωγοί αναφέρουν ζημιές σε καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις.
Σεισμός στην Κυπαρισσία μεγέθους 3,5 Ρίχτερ
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 20,7 χιλιόμετρα.
Άκης Σκέρτσος: Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους
Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, απαντά σε δημοσιεύματα που συνδέουν τη φετινή μη εγγραφή επιτυχόντων σε πανεπιστήμια με το υψηλό κόστος ζωής, παρουσιάζοντας πανελλαδικά στοιχεία που δείχνουν μικρή μείωση του ποσοστού μη εγγραφής το 2026 σε σχέση με το 2025.
Die Linke προς Αλέξη Τσίπρα: «Μοιραζόμαστε κοινές αριστερές ιδέες - Ευγνώμονες που έχουμε φίλους σαν εσένα»
Ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για «τα ευγενικά λόγια και την αλληλεγγύη που επέδειξε».