Το βραχυκύκλωμα σε κολώνα ηλεκτροδότησης ερευνάται ως πιθανή αιτία για τη φωτιά στην Κερατέα - Δείτε φωτογραφίες από το σημείο
Το σημείο αποκλείστηκε και εξετάζεται από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού
Φωτογραφίες από το σημείο που φέρεται να ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην Κερατέα που στέρησε τη ζωή σε έναν ηλικιωμένο άνδρα και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια πολιτών εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που συνέλεξαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) εξετάζεται ως πιθανή αιτία η φωτιά να έχει προκληθεί από βραχυκύκλωμα σε κολώνα ηλεκτροδότησης.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το σημείο έχει αποκλειστεί και εξετάζει από τα έμπειρα στελέχη της ΔΑΕΕ.
Πάντως, στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκαν και υπολείμματα τσιγάρων που και αυτά μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών.
Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Μανούτσο και γρήγορα άρχισε το καταστροφικό έργο της. Κάηκαν σπίτια ενώ στάλθηκε μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για εκκένωση των γύρω περιοχών. Η φωτιά εκτείνεται σε μία ακτίνα 7 χιλιομέτρων, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι μέχρι και τώρα με τις Αρχές να έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον 124 απεγκλωβισμούς κατοίκων.
Δυστυχώς από τη φωτιά έχασε τη ζωή του ένας ηλικιωμένος άνδρας. Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής Δογάνι. Ο ηλικιωμένος ζούσε μόνος του σε ένα κτίσμα που βρίσκεται κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.
Όπως είπε στην επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Βαθρακογιάννης, η σορός του ηλικιωμένου εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή. Η πρώτη εικόνα που έχει η Πυροσβεστική, είναι ότι ο άνθρωπος πιθανότατα δεν είχε αντιληφθεί τη φωτιά και έτσι δεν προσπάθησε να απομακρυνθεί, με αποτέλεσμα οι φλόγες να τον εγκλωβίσουν μέσα στο οίκημα.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Γιώργος Μαζωνάκης: Το πρόσωπο – «κλειδί» που έκλεισε το ραντεβού του με τον υπνοθεραπευτή
Στο μικροσκόπιο της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα οι δύο γιατροί - Τι ερευνά για την περιουσία τους και το ρολόι των 200.000 ευρώ
Φαντασμαγορικές εικόνες από τη Σαντορίνη: Η νύχτα έγινε μέρα από την εντυπωσιακή αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου
Ο ιστορικός θεσμός που πραγματοποιείται από το 1991 επέστρεψε και φέτος, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα σε κατοίκους και επισκέπτες
Άγιος Στέφανος: Η στιγμή που διαρρήκτες μπουκάρουν σε σπίτι – Τους έδιωξαν με φωνές «κλέφτες, βοήθεια, αστυνομία»
Σε βίντεο ντοκουμέντο, που παρουσιάζει το MEGA το Σάββατο (19.09.2026), έχουν καταγραφεί κουκουλοφόροι διαρρήκτες να προσπαθούν να εισβάλλουν σε σπίτι στον Άγιο Στέφανο.
Σφραγίστηκε η Πολεοδομία Μυκόνου – Έρευνα για εκκρεμείς υποθέσεις αυθαιρέτων
Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, το πρόβλημα αποδίδεται σε δυσλειτουργία του προγράμματος e-poleodomia
Βριλήσσια: 14χρονος ξυλοκόπησε άγρια συμμαθητή του – Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο μαθητής
Συνελήφθη ο 14χρονος και αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο
Θάνατος Μαζωνάκη: Βίντεο ντοκουμέντο με τον γιατρό να εκπαιδεύει συνάδελφό του από τις Φιλιππίνες σε θεραπεία με βλαστοκύτταρα
Η γιατρός που συμμετείχε στην εκπαίδευση τον ευχαριστεί, σύμφωνα με ανάρτησή της, για την εκπαίδευση στη συγκεκριμένη θεραπεία, ώστε να μπορεί να την εφαρμόσει και η ίδια