Τριπλό "άδειασμα" Μαξίμου στον Αβραμόπουλο - Νέα στοιχεία στο φως για το Qatargate
Σε συμπληγάδες βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.
Σε συμπληγάδες βρίσκεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του και τις βελγικές αρχές να τον βλέπουν ως έναν βασικό κρίκο στην αλυσίδα της επιχείρησης κατάργησης της θεώρησης βίζα για το Κατάρ.
Σύμφωνα με το thetoc.gr, ο ίδιος υποστηρίζει ότι με τη δική του υπογραφή το ευκταίο, δηλαδή η κατάργηση της βίζα για τους πολίτες του Κατάρ, δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα, αναρωτώμενος πως η αμοιβή του για την συμμετοχή του στην ΜΚΟ μπορεί να θεωρηθεί "μίζα", παρότι φορολογημένη.
Αν και επί της ουσίας το κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται ότι δεν αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του για την αθωότητά του και την μη εμπλοκή του σε οτιδήποτε επιλήψιμο, εντούτοις οι χειρισμοί του, αλλά και όσα είπε χθες σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ήχησαν δυσάρεστα στα αυτιά των παροικούντων στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το γεγονός ότι ο γαλάζιος βουλευτής μίλησε απαξιωτικά για τους Βέλγους αστυνομικούς, οι οποίοι τον κάλεσαν δύο φορές σε κατάθεση και εκείνος αρνήθηκε να παρουσιαστεί, αλλά και οι χαρακτηρισμοί της υπόθεσης ως "μπούρδα" έδειξαν ένα προφίλ αλαζονείας, το οποίο προκαλεί το κοινό αίσθημα και απορρίπτεται. "Όσο και αν μας φαίνεται ότι μία υπόθεση δεν στέκει, όσο και αν θεωρούμε ότι είναι υπερβολική, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όταν καλούν οι αρχές οφείλουμε να πηγαίνουμε" είπε χθες στο ΟΡΕΝ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαφωνώντας με την απαξίωση που φέρεται να έδειξε ο πρώην επίτροπος στην κλήση των βελγικών διωκτικών αρχών.
"Άδειασμα" Μαξίμου στον Αβραμόπουλο
Το δεύτερο "χτύπημα" του Παύλου Μαρινάκη ήρθε στην αιτίαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κράτησαν στο…συρτάρι το ένταλμα, όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ, ακολουθήθηκε η διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε τέτοια περίπτωση. Δηλαδή εντός 24 ωρών το ένταλμα διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα και ακολουθείται όλη η κατά το νόμο διαδικασία.
"Επειδή μιλάμε για ένα ευρωπαϊκό ένταλμα, για να μη θεωρηθεί η οποιαδήποτε συγκάλυψη, εντός 24 ωρών το ένταλμα διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας διαχειρίζονται καθημερινά ευαίσθητες υποθέσεις χωρίς καμία διαρροή και δημοσιοποίηση, όπως οφείλουν, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των δικαστικών Αρχών και με σεβασμό στην ισονομία και ατομικά δικαιώματα των πολιτών" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ουδεμία ανάμειξη είχε ή μπορεί να είχε ο Υπουργός, πόσο δε μάλλον ο Πρωθυπουργός.
Μάλιστα σημείωσε ότι η είδηση του εντάλματος σύλληψης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από δημοσιογραφικά ερωτήματα που εκείνη την ημέρα έπεφταν σαν βροχή, μετά από πληροφορίες που έφτασαν από την πρωτεύουσα των Βρυξελλών.
Το ερώτημα που εδώ και αρκετές ημέρες συζητείται πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Πειραιώς, είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, μιάς και αυτά τώρα συγκροτούνται. Πληροφορίες ήθελαν τον Δ. Αβραμόπουλου να επιδιώκει την κάθοδό του στην Α’ Αθήνας, και να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στην Ηλεία. Στην συνέντευξή του χθες ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει που θα είναι υποψήφιος, δηλώντας πίστη στην γαλάζια παράταξη.
"Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είναι ο μόνος αρμόδιος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων" έλεγαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, μάλλον με διστακτικό τρόπο για την εκ νέου ένταξή του πρώην επιτρόπου στα γαλάζια ψηφοδέλτια.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!