Τζουμέρκα: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό κατοίκων – Η στιγμή που πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά
Τα ορμητικά νερά ποταμού στα Τζουμέρκα παρέσυραν πυροσβέστη
Πολύ δύσκολες στιγμές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ που συνέδραμαν στα Τζουμέρκα με την κακοκαιρία να κάνει επέλαση από την Ήπειρο και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, που παρά την εμπειρία τους τα ορμητικά νερά, τους έκαναν να κινδυνεύσουν.
Η κακοκαιρία, έκανε πολλά ποτάμια να φουσκώσουν και έτσι χρειάστηκε η επέμβαση της ΕΜΑΚ, στην περιοχή προς Κουκούλια στη θέση Γκότοβος στα Τζουμέρκα για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την περιοχή.
Σε ένα βίντεο που καταγράφηκε η αγωνιώδης προσπάθεια των πυροσβεστών να απεγκλωβίσουν κατοίκους, που με πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους συνέδραμαν σε περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως τα Τζουμέρκα.
Η εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, πραγματοποιήθηκε στον ποταμό Ραφτανίτη, και στο βίντεο του epirusgate.gr φαίνεται ο διασώστης να προσπαθεί, όντας δεμένος με σχοινί και με ειδική στολή να διασχίσει κάθετα τα ορμητικά νερά του ποταμού.
Τότε, ο χείμαρρος τον παρέσυρε για λίγα μέτρα, αν και ήταν δεμένος με σχοινί ασφαλείας και τον κρατούσαν οι συνάδελφοί του, όμως χάρη στην εμπειρία τους, ο άνδρας κατάφερε να βρει σε σημείο που υπήρχαν βράχια και να βγει σώος στην όχθη.
Το βίντεο αυτό αναδεικνύει τους κινδύνους που κρύβουν οι επιχειρήσεις διάσωσης, με τον διασώστη να κινδυνεύει έχοντας εξοπλισμό και τεχνογνωσία, αλλά και το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν περιοχές λόγω της κακοκαιρίας.
πηγή: newsit.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε τον υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: Η Ελλάδα είναι πιο μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες
Ο «Δαίδαλος» θα παρέχει υπολογιστικούς πόρους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και δημόσιους φορείς.
Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Αντίστροφη μέτρηση με το βλέμμα στην Τουρκία -Μεταξύ νέας έντασης και χρυσής τομής
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επανέναρξη των ερευνών της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, με το επόμενο διάστημα να θεωρείται καθοριστικό για την πορεία ενός έργου που έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.
Εγκαινιάζεται ο εθνικός υπερυπολογιστής «Δαίδαλος» στο Λαύριο, έργο προϋπολογισμού 58,9 εκατ. ευρώ
Διαθέτει μετρημένη υπολογιστική επίδοση 85,69 petaflops καταλαμβάνοντας την 31η θέση παγκοσμίως στη λίστα TOP500
Ο Τσίπρας υπέρ των κινητοποιήσεων στη Γαλλία: «Το μήνυμα έρχεται δυνατά» λέει
Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ. ξεκινά περιοδεία στη Θεσσαλία όπου θα έχει συναντήσεις με αγρότες, κτηνοτρόφους, επαγγελματίες και νέους.
Δύο ναυάγια σε Σάμο και Λέσβο μέσα σε λίγες ώρες: 12 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκαφών
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 37χρονου Τούρκου διακινητή - Και βρέφος ανάμεσα στα θύματα - Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία οι διασωθέντες.
Θλίψη στην Κρήτη για τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Ροδουσάκη σε τροχαίο: Η καμπάνια του να μην βάζει βενζίνη σε οδηγούς μηχανών που δεν φορούσαν κράνος
Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ όταν το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με βαν - Τραυματίστηκε η σύζυγός του.