ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Βάρη: "Μόλις με είδαν, έτρεξαν κατευθείαν πάνω μου" - Τι λέει το θύμα της επίθεσης από τα σκυλιά που άνηκαν στην οικογένεια Τσιτσιπά

Βάρη: "Μόλις με είδαν, έτρεξαν κατευθείαν πάνω μου" - Τι λέει το θύμα της επίθεσης από τα σκυλιά που άνηκαν στην οικογένεια Τσιτσιπά

"Δεν θέλω να θανατωθούν τα σκυλιά. Εσείς φταίτε", είπε το θύμα της επίθεσης στην ιδιοκτήτρια - Η οικογένεια Τσιτσιπά και η νέα κάτοχος

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Την επίθεση που δέχτηκε από τους δύο σκύλους που ανήκαν στην οικογένεια Τσιτσιπά, περιέγραψε η εργαζόμενη του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, η οποία εργάζεται στο Τμήμα Αδέσποτων Ζώων.

Η ίδια περιέγραψε την περιπέτειά της, αναφέροντας ότι ενημερώθηκε για προηγούμενη επίθεση των ίδιων σκύλων και πήγε στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσει τι είχε συμβεί.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ, είχε προηγηθεί τηλεφώνημα από τον θείο της, ο οποίος είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την περιγραφή της, δύο λυκόσκυλα είχαν επιτεθεί στη γάτα του, ενώ στην προσπάθειά του να την προστατεύσει έβαλε το χέρι του και τραυματίστηκε από το δάγκωμα.

Η εργαζόμενη πήγε στην περιοχή νωρίς το πρωί, πριν ανοίξει το τμήμα, προκειμένου να εντοπίσει τα ζώα. Όπως είπε, όταν τα σκυλιά την αντιλήφθηκαν, κινήθηκαν αμέσως προς το μέρος της. "Μόλις με είδαν, έτρεξαν κατευθείαν επάνω μου. Ευτυχώς είχα την ψυχραιμία να σταθώ ακίνητη. Κατάλαβα ότι είναι εκπαιδευμένα, γιατί το ένα μου άρπαξε το χέρι και το άλλο με κύκλωσε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια, έχοντας πολυετή εμπειρία στη φιλοζωία και στη διαχείριση ζώων, προσπάθησε να παραμείνει ακίνητη, καθώς, όπως εξήγησε, οποιαδήποτε απότομη κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει εντονότερη αντίδραση από τα σκυλιά. Τα δύο ζώα τη δάγκωσαν και την έριξαν στο έδαφος, προτού απομακρυνθούν. Εκείνη τη στιγμή έφτασε στο σημείο και ο προϊστάμενός της από το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων, ο οποίος αναζητούσε επίσης τα σκυλιά.

Η τραυματισμένη εργαζόμενη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάρης, ενώ στη συνέχεια τα σκυλιά εντοπίστηκαν. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, εντοπίστηκε και η ιδιοκτήτριά τους, καθώς γείτονες γνώριζαν πού κατοικεί. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα και η ίδια υπέβαλε μήνυση.

Η εργαζόμενη ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να θανατωθούν τα ζώα. "Δεν θέλω να θανατωθούν τα σκυλιά. Εσείς φταίτε", είπε απευθυνόμενη στην ιδιοκτήτρια, υποστηρίζοντας ότι τα ζώα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Όπως ανέφερε, τα συγκεκριμένα σκυλιά φέρονται να έχουν εμπλακεί και σε άλλα περιστατικά επιθέσεων. Σύμφωνα με την ίδια, έχουν σημειωθεί περιστατικά κατά τα οποία τα ζώα έχουν δαγκώσει ακόμη και την ιδιοκτήτριά τους, ενώ έχει καταγραφεί και επίθεση σε 13χρονο παιδί. "Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχουν γίνει και άλλες επιθέσεις και άλλα περιστατικά. Τα σκυλιά είναι επικίνδυνα, αλλά δεν φταίνε τα ζώα. Έχουν εκπαιδευτεί έτσι", ανέφερε.

Για την τύχη των δύο σκύλων, η εργαζόμενη εξήγησε ότι ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Τα ζώα έχουν εντοπιστεί και μεταφέρθηκαν σε δημοτικό κτηνιατρείο, ενώ αναμένεται να εξεταστούν από την αρμόδια πενταμελή επιτροπή. Όπως εξήγησε, η επιτροπή θα αποφασίσει για την περαιτέρω διαχείρισή τους και, σε περίπτωση διαφωνίας, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στην αρμόδια τριμελή επιτροπή της Περιφέρειας.

Η ίδια τάχθηκε υπέρ μιας διαφορετικής λύσης, προτείνοντας τα ζώα να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους και να φιλοξενηθούν σε κατάλληλη πανσιόν, με το κόστος να καλύπτεται από τους ιδιοκτήτες τους για όσο διάστημα ζουν.

Σύμφωνα με όσα είπε, και τα δύο σκυλιά συνδέονται με την ίδια οικογένεια και φέρονται να διαθέτουν ηλεκτρονική σήμανση (τσιπ). Η ίδια, τέλος, ανέφερε ότι μέχρι τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχε δεχθεί κάποια επικοινωνία από την οικογένεια προκειμένου να της ζητήσουν συγγνώμη.

Από την επίθεση υπέστη τραυματισμούς στο χέρι, μεταξύ άλλων κάταγμα σε δάχτυλο και τραύματα που χρειάστηκαν ράμματα.


Τι ισχύει με τα σκυλιά: Η οικογένεια Τσιτσιπά και η νέα ιδιοκτήτρια

Σύμφωνα με το Star, τα τσιπάκια που είχαν τα δύο επικίνδυνα λυκόσκυλα έδειξαν δύο διαφορετικούς κατόχους: τη μητέρα του γνωστού τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά και μια 60χρονη, η οποία συνελήφθη και ισχυρίστηκε ότι είναι η μόνη ιδιοκτήτρια των δύο σκύλων.

"Τα είχα αποκτήσει από την οικογένεια Τσιτσιπά, που πλέον δεν έχει καμία σχέση με τα συγκεκριμένα ζώα", υποστηρίζει η 60χρονη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Τσιτσιπά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ούτε συγγενική σχέση με την τωρινή ιδιοκτήτρια.

"Κάτοχος των σκυλιών είναι η κυρία Ιρίνα Κιτάεβα και δεν είναι συγγενής της οικογένειας Τσιτσιπά", ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Τσιτσιπά.

Στην 60χρονη επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 900 ευρώ, ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της για δύο πλημμελήματα.

Η δίκη αναβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη.


Πευκοχώρι: Κρίσιμες ώρες για 17χρονο μαθητή που υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σχολείο του
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Πευκοχώρι: Κρίσιμες ώρες για 17χρονο μαθητή που υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σχολείο του
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Νίκος Ταχιάος: Στην Κυψέλη είμαστε με την πλευρά των κατοίκων – Πλήρης αποκατάσταση των ζημιών στα θιγέντα κτίρια
Θάνατος Μαζωνάκη: Νέες αποκαλύψεις για τον γιατρό Θεοδωρόπουλο - "Όταν του είπαμε ότι πάμε στο Ελπίς, γύρισε πίσω"
Μητσοτάκης: Η νέα διπλή αναβάθμιση από τη Moody’s επιβεβαιώνει την ορθότητα της πολιτικής μας και τη συνεχή πρόοδο της οικονομίας μας
Γιώργος Μαζωνάκης: Τα αιτήματα των γιατρών στη φυλακή και ο ρόλος του υπνοθεραπευτή – Στο «μικροσκόπιο» οι τραπεζικοί λογαριασμοί