Βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης: «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς οι τιμές καυσίμων – «Έσπασε» και πάλι το φράγμα των 2 ευρώ
Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά ενέργειας επηρεάζουν τις τιμές, με το «ράλι» στο χρηματιστήριο πετρελαίου και τις γεωπολιτικές εντάσεις –όπως οι εξελίξεις γύρω από το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ– να δημιουργούν έντονη ανησυχία για αυξήσεις
Συνεχίζονται οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης και στην αμόλυβδη βενζίνη με τους καταναλωτές να παραμένουν προβληματισμένοι με πολλούς να μειώνουν την ποσότητα καυσίμων προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τα έξοδα.
Με την τιμή της βενζίνης να έχει σπάσει και πάλι το φράγμα των 2 ευρώ, οι καταναλωτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το που θα πάει αυτή η κατάσταση. Μάλιστα, το τελευταίο 24ωρο η μέση τιμής της βενζίνης πανελλαδικά ανήλθε στα 2,058 και του πετρελαίου κίνησης έφτασε τα 1,880 προκαλώντας πονοκέφαλο στους οδηγούς.
«Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά ενέργειας επηρεάζουν άμεσα τις τιμές, με το “ράλι” στο χρηματιστήριο πετρελαίου να δημιουργούν έντονη ανησυχία για περαιτέρω αυξήσεις», αναφέρει η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στο newsit.gr.
«Η τιμή των καυσίμων παραμένει σε υψηλά επίπεδα, με την απλή αμόλυβδη να διαμορφώνεται σήμερα στα 2,069 ευρώ το λίτρο, παρουσιάζοντας μικρή αύξηση περίπου 1,5 λεπτού. Το πετρέλαιο κίνησης διατηρείται χαμηλότερα λόγω της επιδότησης των 20 λεπτών, ωστόσο χωρίς αυτήν θα είχε ήδη ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο, με την πραγματική τιμή να κυμαίνεται κοντά στα 1,85–1,86 ευρώ.
Οι εξελίξεις στη διεθνή αγορά ενέργειας επηρεάζουν άμεσα τις τιμές, με το “ράλι” στο χρηματιστήριο πετρελαίου και τις γεωπολιτικές εντάσεις –όπως οι εξελίξεις γύρω από το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ– να δημιουργούν έντονη ανησυχία για περαιτέρω αυξήσεις. Παράλληλα, οι πρατηριούχοι λειτουργούν υπό καθεστώς πλαφόν κέρδους, γεγονός που σημαίνει ότι οι αυξήσεις περνούν αναγκαστικά στον καταναλωτή μέσω των τιμολογίων των διυλιστηρίων» αναφέρει.
Αν και η κίνηση είναι πεσμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρόνια, αρκετοί είναι αυτή που θα φύγουν για το τριήμερο της πρωτομαγιάς. Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές δείχνουν να έχουν φτάσει στα όριά τους.
«Η κίνηση στα πρατήρια είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ αρκετοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους ή αφήνουν τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα για μεγαλύτερα διαστήματα. Ωστόσο, παρά την ακρίβεια, αρκετοί επιλέγουν να φύγουν για το τριήμερο, αναζητώντας μια “ανάσα“, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει απλώς μια σύντομη έξοδο στην ύπαιθρο ή στο χωριό. Το αυτοκίνητο, όπως επισημαίνεται, παραμένει βασικό εργαλείο καθημερινότητας και όχι είδος πολυτελείας, γεγονός που κάνει την επιβάρυνση από τις αυξήσεις ακόμη πιο έντονη για τα νοικοκυριά», υποστηρίζει.
Οι καταναλωτές από την πλευρά τους σκέφτονται ακόμα και εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να μετακινηθούν και να κάνουν οικονομία.
«Τα ίδια που βάζαμε, τα ίδια βάζουμε. Η κλασική ατάκα: Είκοσι έβαζα, είκοσι βάζω. Απλώς τώρα βάζουμε λιγότερο καύσιμο, σχεδόν ένα τέταρτο του ντεπόζιτου λιγότερο. Προφανώς φταίει η ακρίβεια και οι φόροι — αυτές οι τιμές δεν νοούνται. Θα έπρεπε να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, να μειωθεί το ΦΠΑ, κάτι να γίνει. Αλλιώς θα το ρίξουμε όλοι στα ποδήλατα», αναφέρει στo newsit.gr.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ιός Δυτικού Νείλου: 58 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο"
Συνολικά, κατά την περίοδο 2026, έως τις 2 Σεπτεμβρίου, έχουν καταγραφεί 24 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, ηλικίας άνω των 65 ετών.
Πολάκης για εξαγγελίες Τσίπρα: Με Λιάκο, Χουλιαράκη και Κουτεντάκη της «Τραπεζικής Αριστεράς» τι προγραμμα να φτιάξεις;
Ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εξαγγελίες του πρώην πρωθυπουργού και πρώην συντρόφου του Αλέξη Τσίπρα.
Μαραθώνας: Είχε θαμμένη τη μητέρα της στην αυλή του σπιτιού για να παίρνει τη σύνταξη - Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση
Η εγγονή της ηλικιωμένης, η οποία ζούσε στη Γαλλία και επέστρεψε πρόσφατα στην Ελλάδα, ήταν εκείνη που απευθύνθηκε στις Αρχές, καθώς δεν μπορούσε να την εντοπίσει.
Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Προαστιακού στον Ασπρόπυργο λόγω τεχνικής βλάβης
Για τη μεταφορά των επιβατών προς τον προορισμό τους δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Hellenic Train.
Η απάντηση Κουτσούμπα σε Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030» με viral βίντεο: «Σε 500 μέτρα στρίψε δεξιά για 13ωρη δουλειά» (BINTEO)
Με ένα χιουμοριστικό βίντεο στα social media απάντησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την «Ελλάδα 2030», χρησιμοποιώντας ένα GPS για να ασκήσει κριτική στην κυβερνητική πολιτική.