Βροχές και καταιγίδες σήμερα, και στην Αττική -Ποιες άλλες περιοχές θα επηρεαστούν
Γενικευμένη αστάθεια με καταιγίδες και βροχές και μετά ξανά... καλοκαίρι σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Με εναλλαγές καιρικών φαινομένων θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη χώρα, καθώς η ατμοσφαιρική αστάθεια θα συνεχίσει να δίνει τοπικές μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά, την ώρα που οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει εκ νέου από την επόμενη εβδομάδα, με θερμότερες αέριες μάζες να επηρεάζουν την Ελλάδα.
Για σήμερα, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές κατά τις πρωινές ώρες, όμως από το μεσημέρι και μετά αναμένεται ανάπτυξη νεφώσεων που θα φέρουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.
Το στοιχείο των επόμενων ημερών είναι η συνύπαρξη διαφορετικών φαινομένων. Από τη μία, οι απογευματινές καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ από την άλλη, ισχυρά μελτέμια θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, φτάνοντας κατά τόπους και τα 7 μποφόρ.
Ο υδράργυρος θα κινηθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα, φτάνοντας τους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου, με τις υψηλότερες τιμές να καταγράφονται στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη νότια Κρήτη και τη Ρόδο.
Στην Αττική, οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά έως και τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, μετά από μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αναμένεται νέα αστάθεια τις απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.
Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι πρωινές ώρες θα κυλούν με καλές καιρικές συνθήκες, όμως από το μεσημέρι και μετά θα αναπτύσσονται νεφώσεις που θα δίνουν μπόρες και καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μεταξύ 32 και 35 βαθμών Κελσίου, ενώ τα μελτέμια θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Αιγαίο.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται η διέλευση μιας πιο ψυχρής αέριας μάζας στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, γεγονός που θα ενισχύσει την αστάθεια σε μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και θα οδηγήσει σε μικρή πτώση της θερμοκρασίας, κοντά στους 30 βαθμούς.
Η εικόνα δείχνει να αλλάζει εκ νέου από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένα ισχυρό πεδίο υψηλών πιέσεων που κυριαρχεί στη δυτική Ευρώπη θα επεκταθεί προς Ελλάδα, περιορίζοντας τα φαινόμενα αστάθειας και μεταφέροντας θερμότερες αέριες μάζες, με αποτέλεσμα νέα άνοδο της θερμοκρασίας και πιο καλοκαιρινό καιρό.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική
Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα
«Που λείπεις μου πεσε βαρύ» – Ο κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Μαζωνάκη στην Αγία Τριάδα της Νίκαιας
Με τη λαϊκή αγρυπνία να ξεκινάει στις 19.30 άνθρωποι κάθε ηλικίας άρχισαν να συγκεντρώνονται από νωρίς το απόγευμα στη Νίκαια, για αποχαιρετήσουν τον αξέχαστο καλλιτέχνη
Σπαραγμός για την οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη μπροστά στη σορό του αγαπημένου τους γιου και αδερφού, βίντεο
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν το φέρετρο με τη σορό του αγαπημένου τραγουδιστή πέρασε μπροστά από τους συγγενείς του, για να μπει στην εκκλησία
Γιώργος Μαζωνάκης: Επιδειξίας αναστάτωσε την λαϊκή αγρυπνία
Το πλήθος τον ακινητοποίηση και τον παρέδωσε τους αστυνομικούς
Γιώργος Πατούλης και Αναστασία Γιάμαλη σε διάλογο με φωνές: «Είχατε κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ» – «Είστε προκλητικός και απαράδεκτος»
«Δεν ακούτε και δεν θέλετε να καταλάβετε, επειδή είστε στον ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών