ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αναζήτηση:
CREATE IMAGE

Χαμός στο Αιγαίο με εμπλοκή οπλισμένων τουρκικών F-16 και συνολικά 4 παραβάσεις και 8 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου

Χαμός στο Αιγαίο με εμπλοκή οπλισμένων τουρκικών F-16 και συνολικά 4 παραβάσεις και 8 παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις κατά την διεθνή πάγια πρακτική

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του lamiareport.gr στην Google

Σε μια άλλη εποχή πριν από τα λεγόμενα «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο επανήλθε η Τουρκία, η οποία κλιμάκωσε επικίνδυνα τις εντάσεις με παραβιάσεις, καθώς επίσης και με μια εμπλοκή μεταξύ ελληνικών και  οπλισμένων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Φαίνεται πως η ένταξη της νέας φρεγάτας «Κίμων» στο Πολεμικό Ναυτικό εξόργισε την Τουρκία, η οποία θέλησε να «ξεσπάσει» με τον παλιό γνώριμο τρόπο της, δηλαδή με 8 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου και με 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι σήμερα (19.12.2025) δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 προχώρησαν σε 1 παραβίαση και μια παράβαση ενώ σημειώθηκε και εικονική αερομαχία (εμπλοκή) με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Επίσης, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προχώρησε σε 2 παραβάσεις και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και επιτήρησης προχώρησε σε 1 παράβαση και 6 παραβιάσεις, με τα αίματα στο Αιγαίο να «ανάβουν» με επικίνδυνο τρόπο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις κατά την διεθνή πάγια πρακτική.

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση με αναστολή στον μεθυσμένο επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο «Μακεδονία»
Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στην Google