Χανιά: Αντί για τον Ιούδα παραλίγο να κάψουν σχολείο – Ζημιές στο προαύλιο και σε αίθουσα μαθημάτων
Η διευθύντρια του σχολείου είχε ενημερώσει τις αρχές πως ανήλικοι κουβαλούν κλαδιά στο προαύλιο του σχολείου
Από ένα έθιμο παραλίγο να πάρει φωτιά ένα σχολείο σε χωριό στα Χανιά της Κρήτης, όταν η φωτιά που είχαν βάλει για να κάψουν τον Ιούδα, πήγε πολύ στραβά.
Στο Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας, στα Χανιά, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 10.04.2026, από πυρκαγιά που προκλήθηκε από τη φουνάρα, όπως λέγεται στην κρητική διάλεκτο η φωτιά που είχαν φτιάξει για το κάψιμο του Ιούδα.
Ζημιές από τις φλόγες προκλήθηκαν στην πέργκολα του σχολείου, τμήμα στην αυλή, αλλά και σε αίθουσα μία αίθουσα μαθημάτων.
Υπάρχουν μάλιστα αναφορές, πως η διευθύντρια του σχολείου είχε ειδοποιήσει τις Αρχές ότι ανήλικοι συγκέντρωναν κλαδιά για τον Ιούδα, ενώ υπήρχε και κάποια αντιπαράθεσή τους με γείτονα, σύμφωνα με το patris.gr.
Από τον Δήμο Χανίων καθαρίστηκε ο χώρος και θα γίνει η αποκατάσταση της αίθουσας μέχρι να ανοίξει και πάλι το σχολείο μετά τις διακοπές του Πάσχα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων διενεργεί τη σχετική έρευνα αυτεπάγγελτα, καθώς πρόκειται για ζημιές από πυρκαγιά σε δημόσιο κτίριο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: patris.gr
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Ανοίγει ο δρόμος για λαϊκές αγορές το απόγευμα: Το νέο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο
Νέο πλαίσιο για το υπαίθριο εμπόριο από το υπουργείο Ανάπτυξης - Τι ισχύει με τις λαϊκές αγορές
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Δεν έγινε πλασμαφαίρεση αλλά ινουαφαίρεση», θα υποστηρίξει η 56χρονη γιατρός
Η κατηγορούμενη γιατρός αναμένεται να ζητήσει συμπληρωματική απολογία αλλάζοντας υπερασπιστική γραμμή.
Εξαφανίστηκε 17χρονη από το Αιγάλεω – Η έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπεζ ζακέτα, μπεζ παντελόνι και άσπρα αθλητικά παπούτσια.
Γιώργος Μαζωνάκης: «Τα δύο ενδεχόμενα είναι είτε να μην έδωσαν αδρεναλίνη ή να έδωσαν όταν είχε καταλήξει»
Υπό διερεύνηση η προμήθεια των ουσιών, το πρόσωπο και οι συνθήκες που βρέθηκαν στον ιατρείο της Καρνεάδου.
Εξιχνιάστηκε απάτη στην Πέλλα με λεία 220 χρυσές λίρες, χρήματα και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ – Τους είπαν να τα τυλίξουν σε αλουμινόχαρτο
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα.
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.