Υγειονομική βόμβα η Ιατροδικαστική Πάτρας: Ξεχασμένα πτώματα και οστά – Ποντίκια έκοβαν βόλτες
Δείτε φωτογραφίες
Συνεχίζεται ο έλεγχος στην Ιατροδικαστική της Πάτρας και οι πρώτες είναι αποκαρδιωτικές, καθώς ξεχασμένοι σοροί αλλοιώνονταν στα ψυγεία, ενώ ποντίκια ανενόχλητα έκοβαν βόλτες στους χώρους.
Η εκπομπή «Open Τώρα» δημοσίευσε φωτογραφίες από τους χώρους της υπηρεσίες που διακρίνεται το μπάχαλο, θέμα για το οποίο τοποθετήθηκε και ο Ιωάννης Καλλιαρέκος διευθυντής οργάνωσης ιατροδικαστικών υπηρεσιών του υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Επισκέφθηκα το νεκροτομείο και είδα μια ντροπιαστική εικόνα, βαθιά προσβλητική για την ιατροδικαστική. Οι υπάλληλοι του νοσοκομείου, οι οποίοι ανέχονταν να λειτουργεί η ιατροδικαστική υπηρεσία με αυτούς τους όρους, χαρακτήρισαν την κατάσταση υγειονομική βόμβα», δήλωσε στην εκπομπή του Open.
«Μού παρουσίασαν σορούς που βρίσκονταν στο ψυγείο και δεν υπήρχε πρόθεση για ενταφιασμό, μολονότι το υπουργείο έχει δώσει σαφείς οδηγίες για αζήτητες σορούς να προωθούνται για ενταφιασμό. Χρειάστηκε να κάνω ένα τηλέφωνο στον μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος σε 3 λεπτά μού εξασφάλισε τη λύση. Ήταν τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.
«Μού παρουσίασαν οστά που περίμεναν οι συγγενείς να παραλάβουν για να ενταφιάσουν τον άνθρωπό τους. Μού παρουσίασαν μια στοίβα από πειστήρια ιατροδικαστικής διερεύνησης που ήταν σε μαύρες σακούλες, τα οποία ήταν από ετών συγκεντρωμένα εκεί πέρα και δεν είχε γίνει καμία ενέργεια να επιστραφούν στις εισαγγελικές αρχές. Χρειάστηκε ένα λεπτό και ένα τηλέφωνο για να απομακρυνθούν», πρόσθεσε στη συνέχεια.
«Οι συγγενείς έρχονται για αναγνώριση σορών και στο χώρο κυκλοφορούν ποντίκια και ζωύφια… Καταλαβαίνετε τι μπορεί να συνέβαινε τόσα χρόνια;», σημείωσε ο Ιωάννης Καλλιαρέκος.
πηγή στην Google
Συνδέσου με την ομάδα του lamiareport.gr στο Viber για άμεση ενημέρωση
Ακολούθησε το LamiaReport.gr στο Google News για όλες τς τελευταίες χρηστικές ειδήσεις
Ακολούθησε το LamiaReport στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Μαραθώνας: «Ήθελα τη σύνταξη γιατί δεν είχα άλλη δουλειά», λέει η κόρη που έκρυψε τη μητέρα της στο υπόγειο
Ανέφερε ότι η μητέρα της έπαιρνε περίπου 1.000 ευρώ σύνταξη και παραδέχτηκε ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα
Φωτιά στο Άλσος Γαλατσίου: Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
Οι καπνοί από την φωτιά είναι ορατοί σε πολλές περιοχές της Αττικής
Ο δράστης φώναζε στον αστυνομικό «ρίξε μου» και τον πλησίαζε με το μαχαίρι: Πολίτες περιγράφουν πώς έγινε η επίθεση στο ΑΤ Μάνδρας
«Έσπασε την πόρτα γιατί ο αστυνομικός την κρατούσε με πίεση για να μην μπει μέσα», είπε γυναίκα που βρισκόταν στο κτίριο για να βγάλει ταυτότητα
Γεωργιάδης για τις μεταγγίσεις στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Θα παύσει άμεσα η ταλαιπωρία των 800 ασθενών
Καταρτίστηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων - Στο νοσοκομείο μεταγγίζονται 800 πάσχοντες
500.000 ταμειακές στο «μάτι» της Εφορίας: Κλείνει η «τρύπα» στα φορολογικά έσοδα
Μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2026, τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 13,1%, δηλαδή κατά 1,69 δισ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2025
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές