Δήμος Λαμιέων: Με τους ήχους της Φιλαρμονικής είπε «όχι» στη βία κατά των γυναικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:02 Δήμος Λαμιέων: Με τους ήχους της Φιλαρμονικής είπε «όχι» στη βία κατά των γυναικών

Συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/11) στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Λαμίας.

Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δημήτρη Μαντά, η Φιλαρμονική παρουσίασε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών. Ήταν μία ακόμη εκδήλωση του Δήμου Λαμιέων που σε συνεργασία με τις δομές του Συμβουλευτικού Κέντρου και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, διοργάνωσαν την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου, ώστε να σταματήσει κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών.

«Η βία μπορεί να είναι ψυχολογική, σωματική, οικονομική, κοινωνική, ιδεολογική, ακόμη και σιωπηρή που καμιά φορά είναι η χειρότερη», είπε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Δεν παρέλειψε μάλιστα να σημειώσει ότι η πόρτα της εκκλησίας και η αγκαλιά του θα είναι πάντα ανοικτή για κάθε άτομο που υφίσταται την οποιαδήποτε μορφή βίας.

Την ευγνωμοσύνη του που βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια και για το κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας που έφερε και πάλι στον τόπο, εξέφρασε προς το Σεβασμιότατο ο Δήμαρχος Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος που με αφορμή τα καλά λόγια του Ποιμενάρχη για τη Δημοτική Φιλαρμονική βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτή.

Επίσης για την εκδήλωση και για το έργο που γίνεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο Λαμίας και για τη στήριξη που παρέχεται σε γυναίκες που χρίζουν ανάγκης από τον Ξενώνα Φιλοξενίας, μίλησε η ψυχολόγος Κατερίνα Χριστοδούλου, ενώ για την καλλιτεχνική πλευρά της εκδήλωσης, μίλησε ο μαέστρος μας Δημήτρης Μαντάς.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση