Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θύμιος Καραΐσκος: «Να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και στον πεζό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 07:24 Θύμιος Καραΐσκος: «Να δώσουμε περισσότερο χώρο στο ποδήλατο και στον πεζό»

«Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στο ποδήλατο, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας και εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα συνήθειες, για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης....», δηλώνει ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Ιουνίου, ο Δήμος Λαμιέων με στόχο την ενθάρρυνση και προώθηση της χρήσης ποδηλάτου, πραγματοποίησε μια σειρά από δράσεις.

«Πόλεις με ποδήλατο…..Ανθρώπινες πόλεις για να ζεις. Η ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων και ιδίως των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την ορθή χρήση του και τη διάδοση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και ψυχαγωγίας, αποτελεί πρωταρχικό στόχο μας....», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της πόλης, που σήμερα βρέθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, όπου σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και με τον Αθλητικό Ποδηλατικό Σύλλογο «Αθανάσιο Διάκο» προσφέρει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, από έμπειρους αθλητές ποδηλασίας.



«Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε την αξία του δημόσιου χώρου. Την αξία να ζούμε σε πόλεις με πράσινο, με πεζοδρόμους που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς. Γι’ αυτό και σε όλες τις δράσεις και παρεμβάσεις που κάνουμε εντάσσουμε το ποδήλατο στη καθημερινότητα των πολιτών μας, ειδικά στις περιοχές που το ανάγλυφο της πόλης το επιτρέπει, για να δώσουμε τον χώρο που θέλουμε στον πεζό και στο ποδήλατο....», είπε ο Θύμιος Καραΐσκος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από τη σημερινή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου....